fbpx

Новини

Второ поколение Mercedes Benz GL - необикновено висок комфорт.

Mercedes Benz GL Mercedes Benz GL

Когато си помислим за нещо голямо, винаги обръщаме очи към американския пазар на автомобили, и с право. На 23 ноември немските дилъри очакват да пристигне второто поколение Mercedes Benz GL,

което ще е най-големият и най-тежък SUV на марката.Напълно в духа на мотото- „Big is beautiful”!Размерите му са внушителни- от 5,12 метра (пораснал е с 32милиметра), а най-интерсното е, че от теглото е свалил около 90 килограма, като се има в предвид, че е оборудван с пълен пакет електроника от последно поколение: Камера която ще има „поглед” на 360-градуса. Радар, който ще има задачата да следи за спазване на нужната дистанцията.  Да не забравим и най-голямата екстра за жените водачи- с едно натискане на бутона ,огромният SUV ще се паркира сам, но не си мислете, че тази екстра е базова. За нея ще трябва да се бръкнете допълнително. Цената, с която ще стартира Mercedes Benz GL 350 BlueTec е само 144 000 лева.Но срещу тази сума вие ще си купите един необикновено висок комфорт на возене, независимо къде и как го карате, по асфалт или офроуд. Пълна тишина без да чувате шума на двигателя. Това е повече от лукс!
Какво да очакваме под предния капак?
Предлага се дизелов агрегат, който е икономичен, но от него не можете да очаквате висока динамика. Другият вариант е доста по-добър с V8 бензинови агрегат с мощност 435/557к,който без проблем ще вдигне адреналина и на най-големия състезател.Цената на второто предложение ще е от 180 000/260 000 лева.