fbpx

Любопитно

Daimler върви финансово в правилна посока

Daimler върви финансово в правилна посока Daimler върви финансово в правилна посока

Икономическото състояние на немския гигант Mercedes Benz през последното тримесечие бележи увеличение в продажбите до 528 600хил. продадени автомобили и камиони ,за периода от юли до септември.

Това e около 8 процента на фона на трудни финансови условия, което говори за една икономическа стабилност. Според изпълнителния директор, Дитер Цетче ,в интервю за Wall Street Journal: "Поради икономическите предизвикателства, тази година Daimler няма да достигне високата печалба от миналата година". Вместо печалба от около 8,8 млрд. евро, подобна на тази от предходната година, компанията през 2012 г. смята за възможна печалба (преди лихви и данъци)в размер на 8 млрд. евро.
Daimler все още „не е на нивото, което искаме да постигнем в средносрочен и дългосрочен план", призна Цетче. "Затова за всички бизнес сегменти сме приели съответните мерки, които да ни помогнат да се подготвим за по-предизвикателната пазарна среда". Както са казва, немският железен колан (Нов финансов пакет предложен от Цетче наречен - Fit for Leadership) е закопчан здраво и можем да очакваме само положителни финансови резултати. До 2014г. ще бъдат спестени около 2 млрд. евро, свен това се очакват по-високи приходи и по- конкретно ,от подразделението в Китай. Mercedes-Benz инвестира сериозно в обновяване на продуктовата гама, както и в преминаването към алтернативни горива. Това е важен фактор в днешните продажби, като се вземе впредвид високите цени на горивата. През 2013г. Daimler има за цел да постигне в автомобилния си бизнес възвръщаемост от 12 процента, но преди няколко седмици сложи голям въпросителен знак пред тази цел. В сектора на лекотоварните превозни средства, маржът трябва да бъде 10 процента. Със сигурност ще има доста трудности, но да не забравяме- това е Mercedes Benz, която е немска компания, а това говори много!