log in

Любопитно

Тест на брониран Mercedes G-Class

Папараците никога не спят. Oтново са прехванали и изпитания на най-екстремната версия на Geländewagen.Тестовете са извършени на Полярния кръг.

От направените снимки става видно, че прототипът е с подсилени брони и няколко буксирни скоби. По каросерията бронираните панели са все още макет. Според запознати, серийната версия ще получи защита от второ ниво с натовския стандарт STANAG 4569.

Mercedes G Class 1

Това на прост език означава, че ще издържа обстрел от бронебойни куршуми с калибър 7.62 (от разстояние 30 метра) и осколочно-фугасен снаряд (от разстояние 80 метра). Бронята ще защитава и от взрив на противотанкова мина с фугасно действие. Mercedes G-Class ще бъде на базата на Mercedes-Benz G500 4x4², който е с портални оси и три блокируеми диференциала, напълно достатъчни за военни действия.Mercedes G Class 2 Под капака можем да очакваме 4.0-литров V8 с два турбокомпресора с мощност от 422 к.с. и максимален въртящ момент 610 Нм..Ъгълът на спускане по наклон е 52 и 54 градуса, съответно и да преодолява бродове с дълбочина до 1 метър. Според запознати, това са характеристиките на тестовия вариант. Можем да очакваме със сигурност още подобрения!

Категория Любопитни новини и факти

Шварценегер стана собственик на легендарния Unimog U1300s

Шестдесет и пет годишният актьор Арнолд Шварценегер отдавна е фен на военен клас автомобили още от филма "The Expendables 2".Само срещу 208 250 евро (около 273 600 щатски долара) се сдоби с 7,5-тоненен Unimog. Прочети повече »