fbpx

Mercedes AMG Petronas

Mercedes с двойна победа в Гран при на Австрия

Mercedes Гран при на Австрия Mercedes Гран при на Австрия

Mercedes отново на върха с двоен удар в старта на F1! Нико Росберг спечели Гран при в Австрия на пистата „Ред Бул Ринг”, а неговият съотборник Люис Хамилтън се класира втори.

В първите десет обиколки, Тимът на „Уилямс” удържа геройски атаките на Mercedes-Benz, като запазиха преднина с 2-3сек. , но след първите влизания в бокса, позициите се разместиха. На челна позиция излезе Серхио Перес с „Форс Индия”, но в 27-ата обиколка Росберг го изпревари и оглави временно челната позиция.След 44-ата обиколка имаше ново разместване, като първите две позиции оглавиха Росберг и Хамилтън, които се откъснаха с голяма преднина от своите конкуренти. Борбата остана между тях двамата до края на състезанието.Според източници близки до тима на Mercedes-Benz, и двамата са били предупредени за спирачките, за да не се случат отново гафове в Канада.

Това не им пречи да продължат гонитбата помежду си. Нико Розберг завърши първи с време 1:27:54.976 час. За трети път пресича финала първи през този сезон и това му донесе актив от още 25 точки. Същевременно бе изстрелян на първа позиция в генералното класиране с общ актив от 165 точки, а Хамилтън на втора със 136 точки. Тимът на Mercedes отново доказа своята класа над другите тимове!


Гран при на Австрия
Н. Розберг (Гер), „Мерцедес” 1.27:54,976 ч.
Л. Хамилтън (Вбр), „Мерцедес” +1,932 сек.
В. Ботас (Фин), „Мерцедес” +8,172
Ф. Маса (Браз), „Уилямс” +17,358
Ф. Алонсо (Исп), „Ферари” +18,553
С. Перес (Мекс), „Форс Индия” +28,546
К. Магнусен (Дан), „Макларън” +32,031
Д. Рикардо (Авл), „Ред Бул” +43,522