fbpx

Новини

CLS Shooting Brake ще бъде представен на Goodwood Festival of Speed 2012

CLS Shooting Brake CLS Shooting Brake

Въпреки, че се очакваше официалната премиера на CLS Shooting Brake да се състои на NYIAS 2012 (New York International Auto Show),в последния момент мениджерският екип на Mercedes-Benz решиха да го отложат за по-късно. CLS SB ще е най-новото допълнение към голямото семейство на Mercedes-Benz.

Първата си поява ще направи на сцената на „Goodwood Festival of Speed" 2012 г., в края на юни. Новата бизнес версия ще е от така наречените „четиривратни купета,“ , което според автомобилни специалисти, ще се превърне в хит на пазара. Дизайнерите са предали стилна линия, като внимателно са адаптирали формите към новата версия. В CLS SB ще намерите отлична атмосфера, както в C 218, благодарение на високото качество на изработка! Интериорът на CLS е от сигналногланцов аналогов часовник, допъващ усещането за лукс. Дизайнът е само едно от нещата. Високото качество на материалите разграничава CLS от другите си конкуренти. Полу-анилиновата кожа е с дебелина от 1,6 мм, която създава усещане за мекота и удобство.

 Интегрирана е мултимедийна система COMAND Online, аудио система, 6-DVD чейнджър и видео развлекателна система.CLS Shooting Brake ще бъде представен на Goodwood Festival of Speed 2012 Автоматична климатична система THERMOTRONIC с 4 зони, която ще се грижи за климатизацията в купето. Не забравяйте, нищо не е спестено от комфорта и луска в новия модел! Първите модели на CLS Shooting Brake ще са със задно задвижване, но в края на 2013г. ще бъде пусната версия 4MATIC.Какво можем да очакваме под предния капак. Моделите CLS 250 и CLS 250 CDI ще са с мощност на двигателите от 204 к.с., но високият клас CLS 500 ще е с V8 агрегат с мощност от 435 к.с., вместо сегашните 408 к.с. Не са забравени и феновете на AMG, които могат да очакват supersporty CLS 63 AMG с не по-малко от 525 к.с.Той ще бъде пуснат в продажба в края на 2012г.. Няма никаква индикация(поне за сега), че Mercedes-Benz смятат да пуснат този модел на американския пазар. В Европа цените ще стартират от € 64,000-65,000 в зависимост от модела и екстрите. CLS SB дава сериозна заявка за себе си, без значение, че има трудната задача да измести от пазара своите конкуренти BMW и AUDI.