fbpx

Новини

Да, това е новият модел Mercedes GLS без камуфлаж!

Mercedes-Benz GLS Mercedes-Benz GLS

Mercedes-Benz отново ще ни изненадат приятно с новия си луксозен автомобил с повишена проходимост, който ще носи индекса GLS. Автомобилът ще е пряк наследник на GL, но вече е обозначен според новите моделни индекси, приети от компанията.


Основната идея на Mercedes-Benz е SUV-та и всъдеходите да носят индекса GL. Как можем да разчитаме моделния индекс? Първата буква от индекса показва принадлежността към традициите на знаменития Geländewagen, а L е част от историята на Mercedes-Benz. Третата буква съответства с позицията им в гамата спрямо основните модели. От този модел можем да очакваме много! Не напразно е наречен „S-класата на SUV сегмента" и предлага много лукс, удобство и сигурност на борда, като в кабината му има място за 7 човека.

2017 Mercedes Benz GLS
Промените изцяло са в нови фарове и дневни LED светлини отпред, по-акцентирана радиаторна решетка, заради по-голямата емблема на марката и нов дизайн на броните.
Дизайнерите са направили драстични промени в интериора , като централната конзола, където се появява 8-инчов дисплей, е подобна на таблет, а освен това има нов тъчпад.Осъвременен е и воланът.

2017 Mercedes Benz GLS 2
На пазара GLS ще излезе с впечатляващ комплект системи за сигурност, които помагат на водача и правят пътуването по-приятно: асистент за предотвратяване на удар, система за запазване на лентата на движение, спирачен асистент, круиз контрол, ESP, тракшън контрол, който работи със системата за задвижване на четирите колела, асистент за ограниченията на скоростта, система, следяща за околни автомобили, както и такава, която указва наличието на друга кола в сляпата за водача зона. Налице е и система за активиране на спирачките при засичане на пешеходец пред колата.
Какви модификации на двигатели можем да очакваме?

2017 Mercedes Benz GLS 1

Немската компания ще предлага GLS в няколко варианта. С агрегат от - 5,5-литровият V8 с две турбини, вече е с 450 конски сили и 699 Nm максимален въртящ момент. Ще има и вариант на агрегата с мощност от 3-литровият V6 с 362 конски сили и 500 Nm. Топ версията е GLS63, при която мощността е нараснала с 27 конски сили до 577, а максималният въртящ момент е вече 760 Nm.
Не са забравени и феновете на дизела - GLS 350d с турбодизелов V6 с 255 конски сили и 616 Nm. Абсолютно всички версии на GLS, без GLS63, ще са оборудвани с 9-степенен автоматик.