fbpx

Новини

Дефицит на агрегати за Mercedes-AMG V12

Немския лидер в автомобилостроенето Mercedes-Benz има дефицит на агрегати за моделите на подразделението Mercedes-AMG, според някой автомобилни медии.Но решение са намерили от концерн Daimler, производството на моторите V12 biturbo ще бъде преместено от завода в Афалтербах в Манхайм.

Една от основните причини за този недостиг е големият брой поръчки, които са се увеличили в пъти за спортните модели AMG.Да не забравяме един основен факт, тези двигели не се произвеждат на конвейер, както останалите.
Mercedes AMG V12 1

Изработването минава на ръка, „един майстор – един мотор”, което прави процеса доста бавен. От Mercedes-Benz не смятат да променят тяхната изработка на ръка въпреки растящите темпове на поръчки!
Решение е намерено, отварят нов филиал за сглобяване на двигателите в Манхайм, който е на 100км. от основния завод в Алтенбах.

Mercedes AMG V12 2

В този нов филиал през 2016г. ще се изработват 6,0-литровия V12 biturbo, който ще бъде интегриран в новите модели Mercedes-AMG S 65, S 65 Coupe, G 65 и SL 65. Според някои източници този двигател ще стане част и от хибриден агрегат, което ще позволи бъдещите спортни модели на марката да си съперничат с коли като Koenigsegg Regera, Ferrari LaFerrari и McLaren P1.