fbpx

Новини

Mercedes-AMG ONE се появи на пистата!

Mercedes-AMG ONE се появи на пистата! Mercedes-AMG ONE се появи на пистата!

Mercedes-AMG ONE е хиперкар, който се разработва от известно време. Първоначално представен като Project One, този автомобил ще бъде особено специален, тъй като ще бъде първият сериен автомобил на Mercedes-AMG, който използва технологията на Формула 1.

В последното видео на компанията можем да видим как екипът на AMG ONE тества автомобила на писта, като използва трето лице за снимане.Въпреки че не е ясно кога точно ще бъде пуснат на пазара, Mercedes-AMG ONE е много очакван модел, тъй като ще представлява най-високото постижение на AMG в автомобилната индустрия. Той ще бъде задвижван от турбо гибридна система, състояща се от 1,6-литров V6 двигател, който произвежда повече от 1 000 конски сили и два електромотора, които допълнително увеличават мощността на автомобила.

AMG ONE ще може да развие скорост до над 350 км/ч и да ускори от 0 до 200 км/ч за по-малко от 6 секунди. Сред другите впечатляващи функции са настройваемото окачване и карбоновата конструкция на автомобила. Въпреки че цената на този автомобил все още не е обявена, е очевидно, че той няма да бъде достъпен за всеки.