fbpx

Новини

Mercedes-AMG SL 63 Golden Coast: Луксозният Златен Роудстър с Biturbo V8

Mercedes-AMG SL 63 Golden Coast Mercedes-AMG SL 63 Golden Coast

Какво може да бъде по-вълнуващо за хората, които винаги искат да са в центъра на вниманието, от това да се качат през летните месеци в кабриолет? Е, кабриолет, който изглежда повече или по-малко като златно късче на колела.


Всички познавате добрия стар SL 63 от Mercedes. Роудстърът е перфектен за тези хора и за други също, заради многото неща, които го правят специален: име, което датира от 50-те години на миналия век, най-модерните немски технологии и стил, който определено ще направи вашето пътуване по местните пътища акцентът на деня за някои хора.

Всичко това идва с цена, разбира се, като цената за автомобила е определена от 187 000 долара. И това е за базовия модел, като естествено ще се повишава още повече, колкото повече неща добавите или колкото по-ексклузивна версия изберете.

Ако наистина искате да се откроите в тълпата, можете да изберете нещо наречено SL 63 Golden Coast. Прясно излязъл от фурната на Mercedes-AMG, моделът ще бъде една от най-ограничените версии, с произведени само 100 бройки.

Golden Coast е базиран на SL 63 4MATIC+ и е обработен от програмата за персонализация на Mercedes, Manufaktur. Това означава, че всички стандартни механични части са запазени, включително 4.0-литровия V8 biturbo двигател, който произвежда 585 конски сили.

Външният вид на роудстъра обаче е уникален. В нормален ден Mercedes ще ви предложи избор между не по-малко от 15 цвята за каросерията, десет от които са част от предложението на Manufaktur. Но десетте не включват нещо наречено kalahari gold magno, нюанс, който прави голямо впечатление на Golden Coast.

Цветът е широко използван върху каросерията, включително върху джантите на 21-инчовите AMG колела, и е контрастиран от висок гланц черно и черен хром на определени елементи. Въпреки че джантите са в матово черно за постигане на перфектен баланс, десетте спици са оцветени в калахари златно на ръбовете и капачките.

Същият златен нюанс е използван и вътре, върху седалките, централната конзола и вратите, контрастиран от щедро използвано черно.

Golden Coast също така се възползва от редица екстри, които обикновено трябва да избирате сами, и те идват в комплект с AMG Night Package Exterior, AMG Night Package Exterior II и AMG Aerodynamic Package. Всяка от тях добавя съответните си надстройки, за да направи модела наистина добре оборудван.

Както беше споменато, само 100 от тези роудстъри Golden Coast ще бъдат произведени. Mercedes не каза нищо за това кога ще бъдат налични, къде и на каква цена ще се продават.