log in

Новини

Mercedes-Benz GLC минава на водород до 2017

  • Публикувана в Новини
  • Прочетена 1013 пъти

Обявиха официално от Mercedes-Benz, че Mercedes-Benz GLC минава на водород през 2017г.Това, което касае бъдещите собственици на този SUV, е че той ще може да измине без проблем до 500 километра.

Повечето модули, които ще бъдат използвани и за направата му ще се използват също и в изработването на бъдещите електрически автомобили, като това ще доведе до сравнително ниски разходи по производство им. Както се казва, Mercedes-Benz мислят винаги с една идея напред! Фабричният индекс на модела ще бъде GLC F-Cell, като водородната система няма да намали багажното отделение поради факта, че ще бъдат използвани двигателният отсек и мястото на резервоара.mercedes benz glc 2017

Според Томас Уебър, моделът е почти завършен, като усперодно се работи и по изцяло електрическия модел.За всички автолюбители пътят е ясен - автомобилостроенето минава в нова ера на използваните горива.

Категория Любопитни новини и факти

Шварценегер стана собственик на легендарния Unimog U1300s

Шестдесет и пет годишният актьор Арнолд Шварценегер отдавна е фен на военен клас автомобили още от филма "The Expendables 2".Само срещу 208 250 евро (около 273 600 щатски долара) се сдоби с 7,5-тоненен Unimog. Прочети повече »