fbpx

Новини

Mercedes-Benz представи Zetros и Future Truck 2025.

Кемперът Mercedes-Benz Zetros със задвижване 4х4. Кемперът Mercedes-Benz Zetros със задвижване 4х4.

Проведе се световното автомобилно изложение в Хановер – Internationale Automobil- Ausstellung IAA на тежко товарни и лекотоварни машини за превоз на товари и хора. 

Представиха се иновации от бъдещето, като кемперът Mercedes-Benz Zetros със задвижване 4х4, който е скрил под предния капак 7.2-литров дизелов двигател с мощност от 326 к.с. и въртящ момент от 1300 Нм.

Mercedes-Benz-Zetros-1

Достатъчно мощен, за да ви транспортира до всяка точка на света. Кемперът е оборудван с блокируеми диференциали на мостовете, понижаващи предавки на скоростната кутия и допълнителни спомагателни режими при движение по труден терен.

Mercedes-Benz-Zetros-5

От Mercedes-Benz са се постарали доста в интериора на този вседеход, за да имаме всички удобства независимо в коя точка на света се намираме. Предлага ни се комфортна спалня с приходящ хол и кухня. Екстрите не свършват дотук, душ кабина с масажор и тоалетна. Mercedes-Benz-Zetros-2

Според Mercedes-Benz, цената на Zetros  ще се определя  в зависимост от оборудването. Базовата цена е повече от впечатляваща -  800 000 евро. Другата новина е концептуалният влекач Mercedes Future Truck 2025. Както се изразиха някои медии, „Камионът от бъдещето!” Основният  замисъл на Future Truck 2025 е да се движи над 90% без намесата на водача,максимално да улесни действията на водача, дори и в сериозен трафик. Направените тестове са преминали успешно в реални условия.Mercedes-Benz-Zetros-4 Набита е доста електроника, но основната е технологията Highway Pilot, която се базира на системи за безопасност и електронни асистенти като адаптивен круз-контрол, система за следене на мъртвите зони и др.