fbpx

Новини

Mercedes показа обновените модели GLA и GLB AMG за 2024 г

Mercedes показа обновените модели GLA и GLB AMG за 2024 г Mercedes показа обновените модели GLA и GLB AMG за 2024 г

Mercedes показа обновените модели GLA и GLB AMG за 2024 г. Mercedes-AMG обновява моделите GLA и GLB за 2024 г. Освен новия дизайн, моделите получават и обновена технология за шасито и двигателите.

Когато става дума за двигатели, GLA 45 и GLB 45 продължават да използват двигателя M139, който предлага 382 конски сили и 354 паунда-фут въртящ момент. GLA 35 и GLB 35 сега разполагат с 2,0-литров турбо заредени четирицилиндрови двигатели, предлагащи 302 к.с. и 295 lb-ft въртящ момент. Тези двигатели са свързани с 8-степенни автоматични трансмисии и 4Matic+ системи за задвижване на всички колела.

Във вътрешността на автомобилите има нов мултимедиен дисплей на MBUX, който предлага до 10,25 инча на горния край на средния конзолен дисплей и 10,25 инча на втория екран, който замества традиционните инструменти. Потребителите могат да избират от няколко настройки на дисплея, включително Supersport и Classic.

Технологиите за шасито включват нова система за адаптивно окачване на AMG Ride Control с три настройки, както и система за контрол на задното окачване. Автомобилите са снабдени и с AMG Dynamic Select с три настройки: Comfort, Sport и Sport+, като последната включва и функцията за лансиране на Race Start.

Mercedes планира да пусне обновените модели GLA и GLB AMG на пазара в началото на 2023 година.