fbpx

Новини

Мерцедес ще забави пускането на AMG GT кабриолет!

Мерцедес AMG GT кабриолет! Мерцедес AMG GT кабриолет!

Car and Driver пусна новина няколко часа преди официалната премиера на Mercedes AMG GT, че моделът ще се предлага единствено само с твърд покрив. Причината за това е, че все още прототипът на кабриолета не е получил зелена светлина.

Обяснението според списанието е, че такъв роудстър би откраднал от продажбите на SL. За съжаление любителите на кабриолети ще трябва да изчакат, за да се насладят на новия модел.AMG GT-1

Супервозилото ще се предлага в два варианта- Mercedes AMG GT и Mercedes AMG GT. Първият модел ще бъде оборудван с V8 twin-turbo мотор с мощност от 426 конски сили. Вторият модел ще бъде напомпан с 510 коня при 6250 оборота.Ускоряване от 0 до 100 км/ч ще е само за 3,8 секунди, а максималната скорост ще бъде ограничена електронно до 317 км/ч. AMG GT-2Стандартно двигателят ще бъде оборудван със старт-стоп система, а турбините се развъртат до невероятните 186 000 об/мин. Налягането, което те създават, е 1,2 бара. Основният конкурент е Porsche 911 Turbo с мощност от 520 коня, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,4 сек, а максималната му скорост е 315 км/ч.