fbpx

Новини

Следващото поколение на Mercedes S-Class: трябва ли BMW 7 Series и Audi A8 да се притесняват?

Mercedes S-Class Mercedes S-Class

Предишното поколение на Mercedes S-Class се произвеждаше седем години, между 2013 и 2020. Последното е само на четири години, и логиката ни подсказва, че има още около три години преди компанията с трилъчевата звезда да представи своя наследник.

Въпреки това, докато германският автомобилен производител все още може да се наслаждава на успехите си в този сегмент, в света на рендерите се смята, че може би е време за ново поколение на модела, който конкурира BMW 7 Series и Audi A8. Вече видяхме няколко неофициални визии на възможен следващ Mercedes-Benz S-Class, и този виртуален модел отново излезе на преден план в света на компютърната графика.

Знаем какво вероятно мислите: че вече сте виждали тази дигитална илюстрация, която tedoradze.giorgi сподели в Instagram преди няколко дни. Но вероятно си спомняте онази от по-рано този месец, с акцент върху предната част. Тази обаче се фокусира върху профила и задната три-четвъртна стилистика, и между нас казано, не е никак лоша – но също така не е и съвършена.

Разликите в сравнение с текущия Mercedes-Benz S-Class са очевидни, тъй като всичко беше виртуално освежено. Това включва линия на покрива, която внезапно свършва над доста плоската капачка на багажника, скрити дръжки на вратите за по-чист вид, доста дълъг заден надвес, който би се превърнал в по-голям багажник, пълна светлинна лента, свързваща новите задни светлини, и нова облицовка на ауспусите в спортния дифузьор.
За външното покритие, цифровият манипулатор е запазил белия нюанс, който видяхме на хипотетичния Mercedes S-Class преди няколко седмици. Колелата, със своя сложен модел и двутонов външен вид, са запазени, а някои черни елементи осигуряват контраст. Можем също така да видим няколко хромирани детайла, а прозорците са частично затъмнени.

Като цяло, смятаме, че този по-квадратен поглед към бъдещия S-Class може да има потенциал, особено в сравнение с подхода на BMW. С някои модификации тук и там, предполагаме, че тези рендери могат да вдъхновят дизайнерския екип на Mercedes, който вероятно вече е започнал да скицира следващия флагмански седан на марката.

Междувременно, в реалния свят, очакваме Mercedes да представи междинно обновление на текущия S-Class през 2025. Фейслифт версията вече е в прототипна форма, с по-голяма решетка, нова предна броня и освежени задни светлини. Светлинните единици на другия край ще имат различна графика, а също така ще получи различна задна броня.

Казват, че преработен панел на таблото ще бъде част от ревизиите, като Hyperscreen ще заеме централно място вътре. Шасито също може да бъде преработено с акцент върху подобрен комфорт, и смятаме, че семейството на двигателите, или поне някои от тях, ще получат леки подобрения. Още за обновения S-Class, когато му дойде времето, но преди това, какво е вашето мнение за този хипотетичен модел от следващото поколение?

Свързани статии (по етикет)