fbpx

Новини

Всъдехода Mercedes GL по-комфортен от S-Klasse.

Mercedes GL Mercedes GL

Всъдехода Mercedes GL по-комфортен от S-Klasse.Mercedes-Benz представи на автомобилно изложение в Ню Йорк новия модел GL-Klasse, който според немските инженери е по-комфортен и от S-Klasse.При новия модел GL-Klasse е обърнато доста внимание на шумо- и виброизолацията в салона.

Ходавата част също не е пропусната, като е интегрирано изключително рафинираното окачване с габаритна дължина от 5 120 мм. и междуосие 3 075 мм., което придава на новия модел GL един несравним комфорт. Да направим малко сравнение със стария модел: габаритите са увеличени с 32, 221 и 10 мм, новият луксознен всъдеход тежи 2 350 кг, като е станал по-лек с цели 100 килограма. За да постигнат този впечатляващ резултат при повечето елементи - калници, преден капак, части от окачването е изплозван алуминий.Всъдехода Mercedes GL по-комфортен от S-Klasse.

Какво да очакваме под предния капак? Щутгартският автомобилен гигант Mercedes-Benz ще предлага GL-Klasse в два вариянта:дизелов и бензинов. Бензиновият ще е: осемцилиндров, седемстепенна автоматична трансмисия, битурбодвигател с работен обем 4.7 литра с две мощностни от 362 и 429 к.с., ще бъдат съответно с индикация GL450 и GL550. Сега да видим „печките” – дизелите.Агрегата ще е шестцилиндров, разполагащ с 240 конски сили ,с въртящ момент от 616 Нм.Ускорението от 0 до 100 км/ е за 8.3 секунди, но при бензиновия е само за 5.5 секунди.Засега цените не са обявени от автомобилния гигант Mercedes-Benz, но продажбите със сигурност ще стартират през есента, първоначално в САЩ ,а след това и в Европа.