fbpx

Тунинг

Лукс и мощ в едно: Keyvany оглавява тунинг сцената с новия си Mercedes-AMG G 63

Лукс и мощ в едно: Keyvany оглавява тунинг сцената с новия си Mercedes-AMG G 63 Лукс и мощ в едно: Keyvany оглавява тунинг сцената с новия си Mercedes-AMG G 63

От ранните дни на автомобилостроенето хората са били заинтригувани от превозни средства със способност да се движат по всякакъв терен. Такива превозни средства са значително еволюирани през годините до степен, в която богатите ентусиасти могат да се наслаждават на машина, която комбинира изключително удобство, лукс, технологии и сигурност, като в същото време е и изключително мощна.

Премиум предложението за легендарния  (off-road)  автомобил може да не е толкова разнообразно, но включва един изключително специален модел: Mercedes G-Class. Независимо дали става въпрос за стандартната конфигурация на Benz или за по-заредената AMG версия, този автомобил се е утвърдил като отличен гелендваген и изключително удобен ежедневен шофьор. Той е предпочитаната играчка на високите класи в обществото, и всяка уважаваща се фирма-тунер има поне няколко елемента от следпродажбения пазар за него.

За съжаление, Mercedes G-Wagens, особено тези от второто поколение, което е на пазара от 2018 г., също привличат желано внимание. Mansory, например, е тунинговал множество копия и дори е пуснал версия с две врати, а друга контроверзна компания, Keyvany, предлага подобни ъпгрейди, които също са доста нахални.

Нека разгледаме, например, един от последните опити на Keyvany с мощния Mercedes-AMG G 63, който е изключително смел. Той притежава широк корпус, прикачени странични прагове, модифицирани предни и задни брони, променена предна решетка и вентилиран капак. 

Тъй като логотата на марката с три точки вероятно са били считани за "скучни", този G 63 има емблемата на тунера, за да украси не само външността, но и купето. Вътрешността включва две седалки за шофьора и предния пасажир, със свежа кожена обивка в цвят горчица и черен кант. Това е доминиращият оттенък в купето, обогатен с допълнителни вложки от въглероден фибростъкло и допълнителни емблеми на Keyvany.

Заедно с ярката заводска  подсветка и временните метални вложки, този редизайн превръща Mercedes-AMG G 63 в  машина, която не е по вкуса на всеки. Ако считаме, че тези  допълнения не отразяват същността на Mercedes G-Class и собственикът  търси шокиращ ефект, то със сигурност е постигнал целта си.

Освен спорните визуални елементи, този SUV също така разполага с увеличена мощност. Вграденият по-долу пост в социалните мрежи разкрива, че разполага с 820 конски сили, като този показател вероятно е за метрическите конски сили, което се превежда на 808 к.с./603 кВт. Серийният G 63 разполага с 577 к.с. (585 к.с./430 кВт) от своя 4.0L битурбо V8. Той ускорява до 60 мили в час (97 км/ч) за 4.5 секунди и има максимална скорост от 137 мили в час (220 км/ч)