fbpx

Тунинг

Mercedes-AMG CLE 53: Спортно и Луксозно Купе, Стартиращо от £72,990.

Mercedes-AMG CLE 53: Спортно и Луксозно Купе, Стартиращо от £72,990. Mercedes-AMG CLE 53: Спортно и Луксозно Купе, Стартиращо от £72,990.

Това е най-спортната версия до момента на новия CLE на Mercedes, автомобилът, който заема мястото на купетата от клас C и E. Дъщерното подразделение на Mercedes за високи представителни автомобили, AMG, се е постарало да направи новия Mercedes CLE по-подходящ за водачите. Резултатът е Mercedes-AMG CLE 53 - вече на пазара с цена от £72,990.

Ако се чудите какво се случи с още по-горещият CLE 63, нашите снимки от шпионаж показват, че той ще бъде представен скоро, за да заеме върха на гамата. За сега CLE 53 е най-скъпият и най-бърз CLE, който може да си закупите.

Докато Mercedes-AMG CLE 63 ще бъде оборудван с турбо-четирицилиндрова plug-in хибридна система на новия C 63, CLE 53 разполага с бензинов шестцилиндров мек хибрид - също като този в CLE 450, но в по-слаба версия. В модела 53 мощността от 443 к.с. е доста по-ниска от 671 к.с. на C 63, но все пак може да ускори от 0 до 100 км/ч за 4.2 секунди - по-бързо от BMW 440i и Audi S5.

CLE 53 е оборудван със системата за всички колела 4MATIC на Mercedes, със сила, пренасочена чрез деветстепенна автоматична трансмисия, специално настроена за модела AMG. За да се гарантира, че AMG 53 има способността да спре със същата мощност, има по-големи предни спирачни кошници с четири бутала и перфорирани дискове. Адаптивната окачване е подобрена от AMG и стандартно има система за задно водене, за да добави маневреност.

CLE 53 се предлага в две версии. AMG Premium и AMG Night Edition Premium Plus на цена от £78,740. Тъй като той е върхът на гамата CLE, 53-ката включва обширно оборудване дори в базовата AMG Premium версия. Стандартно има множество външни промени, за да се отличава от обикновените CLE модели, включително AMG-специфична предна решетка, 20-инчови лети джанти, разширени арки на колелата и комплект от четири изхода на изпускателната система.

Вътре ще забележите голямия 11.9-инчов вертикален екран и 12.3-инчовият дисплей за шофьора, които са същите като при обикновения CLE, но MBUX информационно-развлекателната система добавя някои функции на AMG с по-спортни режими за шофиране и повече данни за шофирането. Можете да видите нов режим „Суперспорт“, насочен към тахометъра. Има също и тъмно дърво по таблото като стандарт и отопляеми спортни седалки, облицовани с черна кожа и червени шевове и логото "AMG". AMG керамичният волан добавя въртящ се диск за превключване между режимите на шофиране.

Night Edition Premium Plus разполага с топлоизолирани тъмни стъкла, гланцирани черни акценти на външността вместо сребърните на AMG Premium и карбоново-фибрен ефект вътрешен триим с вентилирани спортни седалки.

AMG 53 губи малко от обема на багажника в сравнение с моделите CLE без AMG, предлагайки 410 литра вместимост вместо 420 литра, което се очаква да е поради по-масивната изпускателна система.