fbpx

Тунинг

Представен е новият Mercedes GLC Coupe за 2023 г. – предстои хибрид AMG

Избрана Представен е новият Mercedes GLC Coupe за 2023 г. – предстои хибрид AMG

Mercedes-Benz разкри новата си GLC Coupe на 23 март 2023 година, като по този начин обнови своя кросоувър среден клас. Подобно на кросоувъра GLC, който е базиран на модулната платформа MRA II, новият GLC Coupe също е построен върху тази платформа и ще бъде достъпен с бензинови и дизелови двигатели, както и хибриден.

В момента, няма много подробности за модела, но се очаква да бъде оборудван със сходни двигатели като GLC, който включва бензинови и дизелови агрегати от 2,0 литра и 3,0 литра, като и хибриден  със система EQ Boost

Очаква се също така AMG версията да бъде представена по-късно, с вероятност за използване на 3,0-литров битурбо двигател с мощност от 435 к.с., който се използва в най-новия Mercedes-AMG E 53. Новият GLC Coupe също така ще има опции за задвижване на предните и задните колела, както и на четирите.

Визуално новият GLC Coupe ще се отличава от стандартната версия с  спортна куполообразна форма на покрива и по-нисък профил на платформата.

Повече подробности за модела, включително цени и дати за пускане на пазара, се очаква да бъдат обявени по-късно през годината.