fbpx

Новини

Mercedes V-Class EQV 2024: Комбинация от Стил и Технология

Mercedes EQV 2024: Комбинация от Стил и Технология Mercedes EQV 2024: Комбинация от Стил и Технология

Преглед на новия Mercedes EQV 2024: електрическият V-Class е стилен, но скъп! Обновеният Mercedes EQV предлага конкурентна автономия и приятно управление, но всичко това има своята цена.

Заключение:

Позиционирането на Mercedes EQV като нишов автомобил става все по-малко актуално, особено когато вземете предвид очакваната му цена. Ако трябва да имате седемместен електрически автомобил, има все по-голям списък с алтернативи - повечето от които са много по-евтини за покупка. Ще трябва да желаете трилъчевата емблема над всичко друго, за да изберете EQV, въпреки че преживяването при шофиране е добре балансирано, а автономията все още е конкурентна.

EQV беше вторият модел на Mercedes, който носеше електрическия знак "EQ", когато беше представен през 2019 година. След пет години, Mercedes реши, че е време да удари два зайци с един куршум, като обнови V-Class и неговият електрически брат EQV едновременно.

Mercedes може и да бъде принуден да обнови EQV, тъй като наскоро на пазара се появиха няколко нови електрически седемместни предложения. Kia EV9, Volkswagen ID. Buzz LWB и предстоящият Volvo EX90 всички представляват заплаха. И това преди да се обмисли по-близката конкуренция на Мерцедес от групата Stellantis - Peugeot E-Traveller, Citroen E-Spacetourer и Vauxhall Vivaro Life Electric - всички които също получиха актуализация за 2024 година.

Както и преди, получаваме само версията на EQV с 90 kWh батерия, като Mercedes казва, че няма голямо търсене на модела с 60 kWh тук в Обединеното кралство. Това вероятно е добре, защото въпреки подобренията в ефективността и автономията, по-малката батерия предлага само 172 мили автономия. Благодарение на по-доброто термично управление от топловна помпа, автомобилите в Обединеното кралство вече имат максимална автономия от 226 мили, вместо предишните 213 мили. Това е също девет мили повече от триото на Stellantis.