fbpx

Новини

Новият флагман SL 63 S E Performance е най-мощният досега Mercedes-AMG роудстър

Mercedes-AMG SL 63 S E Performance Mercedes-AMG SL 63 S E Performance

Новият Mercedes-AMG SL 63 S E Performance ще бъде оборудван със захранване от включване с мощност 804 к.с. от V8 хибриден двигател. Това е новият версия Mercedes-AMG SL 63 S E Performance. Обикновено версиите с най-високи спецификации на AMG SL от предишни поколения можеха да използват V12 двигател,

но като почитател на излишествата ще се радвате да научите, че новият SL с върховия V8 двигател не е компрометиран по отношение на мощността, независимо от броя на цилиндрите. Това се дължи на факта, че новият модел разполага с хибридно-помощен двигател с мощност от 804 к.с., който го прави най-бързият и най-мощен SL до момента.

Изграждайки върху съществуващата гама SL, която вече включва SL 55 и SL 63 S с V8 двигатели, новият E Performance е базиран на последния, с допълнителен хибриден модул, монтиран отзад, който помага за постигането на впечатляващата мощност. Това е същият модул, който вече е бил представен в моделите C 63 и S 63 на AMG, комбинирайки 200 к.с. е-мотор с двустепенна трансмисия и ограничен слип диференциал, всичко това опаковано в задната ос.

Мощността се извлича от малка и изключително мощна батерия с капацитет от 6,1 kWh, която е проектирана да извежда и възстановява енергията възможно най-бързо в своята 400V електрическа система, вместо да предоставя значителен обхват на изцяло електрическо движение. Батерията може да бъде зареждана чрез вградено зарядно устройство от 3,7 kW и, когато работи в е-режим, може да предостави около 8 мили на ток без работещ двигател. Мощността от е-мотора се предава директно към задната ос в повечето сценарии, но може да бъде изпратена и към предните колела, ако сложният система за всички колела на автомобила го счита за необходимо.

Това се допълва от M177 двутурбо V8 двигател на AMG под капака, който сам по себе си произвежда 603 к.с. и 850 Nm въртящ момент, предавайки ги чрез собствената си деветстепенна автоматична трансмисия с мокро съединение при стартиране.

Този сложен комбиниран сет от компоненти на двигателя създава мощността от 804 к.с., с общ въртящ момент от 1,420 Nm. Въпреки това, както при другите E Performance модели на AMG, тези върхови стойности са налични само за кратки периоди при ускорение или в режим на пускане. Все пак това предоставя на SL представления на суперкола, с ускорение от 0-100 км/ч за 2,9 секунди и максимална скорост от 196 мили в час. Mercedes-AMG също така представи данни за икономията на новия модел, твърдейки, че може да достигне до 36 мили на галон и има CO2 емисии от 175 г/км.

Инженерите на AMG не са единствените, които са работили по новия SL, тъй като шасито има също толкова много напреднали компоненти под своята стройна каросерия на роудстър. За управление на масата на SL се грижат хидравлично свързани адаптивни амортисьори с полуактивна антирол-функция. Този система замества традиционните стабилизатори и предоставя голяма настройка на окачването в зависимост от условията и избрания режим на водача. Те работят с традиционни пружини – още една промяна от предишни поколения AMG SL, които бяха с въздушно окачване.

Също така има и система за задното водене, която ще прилага заключване в обратна посока на предния мост при ниски скорости, превключвайки към управление с предните колела при високи скорости. Най-големите спирачки на AMG с керамични дискове се монтират стандартно, с предни дискове от 420 мм и задни от 380 мм, оборудвани със шест и едноклупен седлови апарати на всяка страна. Трябва също така да се отбележи, че тормозите работят и с четиристепенна регенеративна спирачка, която, благодарение на високата производителност на батерийния пакет, може да приеме до 100 kW обновление.

Бидейки базиран на съвсем нова алуминиево-интензивна конструкция, разработена от AMG, текущият SL споделя архитектурата с по-спортната AMG GT. Това му позволява да вмести два малки седалки в салона, както и скъпоструващият текстилен покрив и неговия механизъм. Въпреки това, с толкова много компоненти, опаковани в относително компактни размери, се очаква курбовата маса да бъде добре над две тона - все още не е обявено официално тегло.

Относно цената на SL 63 S E Performance все още няма потвърждение, но се очаква да надвиши 200 000 лири, когато бъде пуснат на пазара през следващата година. Така също се очаква този двигател скоро да бъде наличен и в новия GT, като се присъедини към новия шестцилиндров CLE 53 в бързо разширяващата се високопроизводителна хибридна гама на AMG.