fbpx

Новини

Прилики между двама братя – Mercedes CLS и CLA

Mercedes CLA Mercedes CLA

Можем ли да го наричаме Mercedes CLA „народен автомобил“, тъй като се предлага в евтин вариант? Или пък може би по- подходящо ще бъде да го наречем „бейби“ CLS,

тъй като предлага някои черти на Coupe? Може би е настъпило времето Mercedes-Benz да съзададе нов клас благородни, компактни седан модели! Това ще бъде повече от отговор на конкурентите Audi и BMW. За да подчертаят дизайнерите роднинската връзка между CLA и CLS, умишлено са взели основни линии от Coupe-то- характерната линия на прозорците или смело скосеният заден капак, който подчертава елегатната линия на покрива.
CLS – напред по скалата на ефективно шоу!
Съгласно скалата уау-фактора, CLS постига по-високи стойности. Размерите му
,сa впечатляващи за такъв модел автомобил-около 5 метра дълъг и удивително широк. Но не забравяйте и за миг, че това е Mercedes-benz! Новото Coupe не претежава впечетляващата широчина на кабината на CLS, но с красивия си кокпит се различава от атмосферата на компактния модел. Всеки детайл е пипнат, красиви шевове, блясък от хром, интегрирана е най-модерната електроника . Това е една малка част от всички подобрения. Помислено е също и за комфорта при дълги преходи. Оборудван е с четири интегрални седалки с фиксирани подглавници. В техническо отношение братята ги дели повече от една техническа класа.Под предния капак на CLS се крият 204к.с. генерирани от 8 цилиндровия двигател. Предлага се и двойно задвижване във версията от 265к.с. до AMG с 585к.с. Оборудван е с 7 степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя. Mercedes CLS ще се предлага с 2,2 литров CDI мотор генериращ 122к.с. , но ще има спортен вариант от 170к.с.