fbpx

Формула 1

Мерцедес с по-къса осма предавка през новия сезон!

Мерцедес ще се възползва от иновативно решение за по-къса осма предавка за Гран при на Сингапур. Новите правила за настоящия сезон позволяват една такава промяна в рамките на сезона. Нико Розберг и Люис Хамилтън вече са тествали това подобрение на пистата в Монца-Италия и са останали доста удовлетворени.

Mercedes с двойна победа в Гран при на Австрия

Mercedes отново на върха с двоен удар в старта на F1! Нико Росберг спечели Гран при в Австрия на пистата „Ред Бул Ринг”, а неговият съотборник Люис Хамилтън се класира втори.

Хамилтън с победа на пистата в Тексас, САЩ

След победата си Хамилтън заяви; че е страшно горд да е първият победител на новата писта в САЩ. Той тръгна от втора позиция, но успя в ожесточена надпревара да изпревари в 43-та обиколка Себастиан Фетел, състезател на Ред Бул и да финишира първи.

Хамилтън със заплата в Mercedes от 31млн. долара

ВВС наскоро разкри, че Люис Хамилтън  ще взима 9 милиона щатски долара повече от Mercedes ,в сравнение с офертата предложена от МакЛарън, която е 22 милиона щатски долара.

ФИА изненадващо смени Stage 1 Technology без причина!

ФИА взе изненадващо решение да смени фирмата Stage 1 Technology, която беше отговорна за времеизмерването в голямото състезание F1 и я замени с Integrales de Telecomunicación(да видим до кога).

McLaren заложи отново на двигателите - Mercedes Benz

От Макларън офциално обявиха, че ще продължат да използват двигатели от Мерцедес Benz след изтичане на договара им с немската компания.Преди известно време имаше спекулации, че McLaren търсят нов доставчик за двигател,