log in

Любопитно

Mercedes-Benz W123 навърши 40 години

Mercedes-Benz W123 Mercedes-Benz W123

Mercedes-Benz W123 наскоро навърши 40 години от излизането си от конвейра! Първото представяне е на пистата "Пол Рикар", където се прави пълен демонстративен тест пред журналисти и фенове на щутгартския производител.

Да, тестът минава повече от успешно и в следващите 9 години  от конвейерите ще слязат почти 2.7 млн. седани, комбита и купета! Mercedes-Benz W123 става синоним за здравина и качество в автомобилостроенето!

Mercedes Benz W123 1

Дадената оценка от автомобилни специалисти и обикновени потребители е повече от висока! Тази висока оценка вдига продажбите до най-високи нива и продукцията за 1976 г. е разпродадена още с дебюта на модела.

Mercedes Benz W123 2

За първи път се появява едно ново явление. За съжаление в България беше практика по времето на соца  употребяваните екземпляри да се продават на цената на нов автомобил. Стартът по разработката на Mercedes-Benz W123 започва през 1968 г. и приключва пет години по-късно, когато предшественикът W114/115 е снет от производство.

Mercedes Benz W123 3

Главната задача на щутгартските конструктори е да проектират кола здрава като танк , а същевременно да бъде с висок комфорт! За да се  предаде  елегатност на W123, той наследява някои линии от S-Klasse W116 и спортния SL R107. През 1982г. претърпява интегрирането на въздушна възглавница за пътника.

Mercedes Benz W123 4

Конструкторите от Mercedes-Benz повече от успешно си свършват задачата! Това е  един от  най-здравите автомобили  произвеждани някога! Доказателство за това е, че  немалко екземпляри от модела се движат по пътищата в цял свят и до днес.

Категория Новини

Mercedes-Benz SLS AMG GT 2013г. бе представен официално

Спортният динозавър SLS AMG GT разполага с 6.3 литров, V8 двигател, с мощността от 591 к.с и 650 Нм въртящ момент. Ще си кажете ,на фона на другите спортни коли тази мощност е напълно нормална, но няма да сте прави. Прочети повече »
Още в тази категория: « Тест на брониран Mercedes G-Class