fbpx

Новини

Осветлиха напълно новия модел E-Class

Осветлиха напълно новия модел E-Class Осветлиха напълно новия модел E-Class

Мерцедес си е Мерцедес!!! Новият модел E-Class доказва с пълна сила тези думи! Щутгартските мениджъри разкриха всички детайли, подкрепени със снимки, на които е видимо, че моделът е претърпял редица промени в екстериорния дизайн.

Промените не свършват дотук. Агрегатите и трансмисиите също са оптимизирани на макс! Мерцедес за сетен път доказва и показва, че са Марка с бъдеще! Основна промяна е претърпяла предната част на автомобила, където LED светлините са съвсем различни и са оформени в един блок. Ще се предлага в два варианта на предната броня и решетка- стандартна и спортна. 

Стигаме до най-интересната част, какво можем да очакваме под предния капак?

Предлаганите агрегати ще бъдат различни според пазарите по света, но общото между тях е , че ще бъдат с ECO start/stop. E200 ще бъде оборудван с 2.0-литров турбо-агрегат със 184 к.с., но при E250 ще бъде с агрегат от 211 к.с. E200 CDI ще е с 2.1-литров двигател, предлагащ 136 к.с, но ако сметнете, че тази мощ не ви е достатъчна, можете да изберете версия на агрегат с 170 к.с. А за хората обичащи високите скорости ще има версия на E250 CDI с мощност от 204 к.с.

E350 ще е с 3.5-литров V6 двигател, с мощност от 306 к.с. Имаме и хибридна версия - E400 Hybrid, който ще допълва мощността на агрегата с електромотор с мощност 27 к.с. Черешката на тортата ,според специалисти ,е моделът E550, оборудван с V8 агрегат с обем от 5.5 литра и 408 к.с. С BlueTec ще бъдат оборудвани моделите E250 и E300 Hybrid. Всички модели ще са с 7-степенна автоматична трансмисия 7G-TRONIC PLUS. Водачът ще има възможност да свали или да качи предавка ръчно.
Моделът на AMG ще е E63, който ще бъде представен в края на 2013г., но според специалисти в бранша ще е доста по-рано. Той ще бъде напомпен с мощност от 525 к.с., както и система за задвижване на четирите колела- 4MATIC. Помислено е и за сигурността при новия модел E-Class. Интегрирана е системата Collision Prevention Assist, която представлява радар- система за предупреждение за евентуален сблъсък и същевременно спира автомобила. Distronic Plus със Steering Assist е система за следене за опасности по трасето. Brake Assist Plus с Junction Assist следи за напречно движещи се автомобили и пресичащи пешеходци-при опасност задейства спирачките.
Всичко това ще можем да видим на автоизложението през месец януари в американския град Детройт.