fbpx

Новини

Mercedes G-Class запазва ретро дизайна си, но придоби електрификация

Mercedes G-Class запазва ретро дизайна си, но придоби електрификация Mercedes G-Class запазва ретро дизайна си, но придоби електрификация

Mercedes G-Class е обновен с нова гама силови агрегати и леко променен външен вид. Mercedes G-Class (или G-Wagen) съществува вече 45 години, и докато второто най-дълго налично име в набора на производителя (след SL), той има само две значителни промени през целия си живот - с текущия автомобил сега получава фейслифт за 2024 година.

След като бе пуснат през 2018 година, второто поколение G-Class се изправи пред монументално предизвикателство да репликира старомодния шарм на оригинала, като го доведе също до настоящия момент. Mercedes произведе 300 000-тият G-Class през 2017 година, но само миналата година достигна половин милион единици.

Дизайна разбира се, е голяма причина за популярността на G-Class. Затова за този нов модел G-Class от Mercedes са запазили външния дизайн, промените са минимум.

Други пазари ще получат по-широка гама от конфигурации, но в Обединеното кралство вероятно ще се предлага само AMG Line, с избор между шестцилиндровите мотори с хибрид G 450 d и бензинови двигатели G 500. Бензиновият автомобил е по-икономичен от преди; Мерц твърди 25.9mpg, в сравнение със старото V8 18.5mpg. Дизелът е с 3.0-литров, шестцилиндров дизел, който също получава технология хибрид. Има увеличение от 20 к.с. до 362 к.с. и 50 Нм въртящ момент до 750 Нм - което довежда до промяна на името от G 400 d на G 450 d. G 500 бензинът получава 442 к.с. и 560 Нм въртящ момент.

Разработеният от AMG G 63 се запазва, под предния капак е оборудван с двутурбо с 4.0-литров V8, също така и с хибрид. Има налични 585 к.с. и 850 Нм (повече от 577 к.с.), макар времето за ускорение от 0-62 мили в час от 4.3 секунди да е с четири десети по-бавно от преди. Новата AMG "Active Ride Control" е допълнителна опция с хидравлична стабилност на корпуса при скриване и адаптивно омекотяване, което прави представянето на G 63 "по-конкретно", според ръководителите на марката. Михаел Шибе, ръководител на Mercedes G-Class и Maybach, казва, че новата окачване "съчетава ловкост, динамичност при шофиране и комфорт. Ние се грижим още повече за желанията на нашите клиенти; G 63 е по-AMG от всякога".

Всички автомобили ще бъдат с 20-цолови джанти плюс два 12.3-инчови екрана - сега с новата инфотейнмънт система  MBUX. Физическите промени включват нов тъчпад на централната конзола, докато безключовото ще бъде налично за G за първи път.

Mercedes се стреми да запази легендарния статус на G-Wagen и да направи модела за 2024 година още по-проходим извън пътя. Има нови режими на шофиране "Trail", "Rock" и "Sand", три механични диференциални заключвания и комбинация от предно окачване с двоен риш заден

мост. Адаптивното окачване сега е стандартно за цялата гама.

"Offroad Cockpit" също е ново. То добавя ключови данни за извън пътно шофиране към екрана, като височина и ъгъл на завиване, плюс показания за мощност, въртящ момент, налягане на гумите и температури на диференциала. G-Class също получава "прозрачна капакушон", който работи с камерата на 360 градуса, за да осигури пълен контрол.

Цените ще бъдат обявени скоро, и въпреки че текущата G-Class започва от над £130,000 в дизелова форма, новият автомобил лесно ще надмине това. Очаква се да се появи електрически EQ G-Class в следващите седмици, предоставяйки конкуренция за BMW iX и Lotus Eletre.

Още в тази категория: « Brabus 930 представи S-Class от 917 к.с.