fbpx

Любопитно

Mercedes 500SEL в бананов жълт цвят със специално съобщение в багажника

Mercedes 500SEL Mercedes 500SEL

Този Mercedes-Benz 500SEL от 1985 г. изглежда като да е излязъл точно от конвейера с този бананово жълт цвят. Има нещо, което издава оригиналността, обаче: джантите са почти десет години по-нови от останалата част на автомобила.

И този Benz крие една тайна. Собственикът е поставил специално съобщение в багажника, върху резервната гума, за следващия, който ще я използва.

Ентусиастът на Mercedes-Benz, Боб, получи обаждане преди няколко дни. Семейство мислело за продажба на своя Mercedes-Benz 500SEL, и са решили да го направят. Това е W126 от 1985 г. в бананово жълто, който той наблюдава внимателно вече известно време.

Седанът стои в ангар на летището Colonel James Jabara в Уичита, Канзас, където е бил предпазван от атмосферните влияния.

Историята на премиум седана започва през ранните 1980-те, когато бъдещият собственик лети до Германия, за да го конфигурира. Мерилин ДеБур, чието име е изписано на таблото, искал е специална боя и персонализиран интериор. Затова, когато автомобилът преминава през конвейера на Mercedes в Щутгарт, той е уникален - единствен по рода си. Тя го взе и го кара из Германия, в компанията на съпруга си Джак, преди да го изпрати в САЩ.

През 1993 г., сложи нови джанти на колата. Те бяха хит през 1990-те. Оригиналната резервна гума все още е в багажника, с бележка от собственика: "Използвайте тези болтове за резервната гума." Това е добър съвет, защото новите джанти, поставени през 1990-те, имат различни болтове, които не съвпадат с тези на резервната гума.

Мерилин ДеБур имал само жълти автомобили, така че този съответствал на  автопарка. Затова го конфигурира по този начин от самото начало. Има също и Mercedes, модел 500 Coupe, боядисан точно в същия цвят, който е закупил наскоро.

500SEL разполага с седалки от бежов велур, което не беше често срещан в Съединените щати. Тогава синьото беше стандарт във вътрешността на кабината на Mercedes-Benz 500SEL.

Километражът е 112,538 мили (181,112 километра). Все пак, Боб, който планира да го купи, казва, че изглежда като автомобил с 12,000 мили (19,312 километра). Водачът дори не е стъпвала с краката си върху оригиналния велурен килим. Тя е стелка, която покрива, за да го предпази. Оригиналната стелка обикновено би стояла в дома и. Бежовото не беше лесно за поддържане в град, където зимите са снежни и студени.

W126 се стартираше редовно, но не се караше. Съпругът ѝ, Джак ДеБур, предприемач и страстен авиатор, почина преди няколко години. Джак не би приел каквото и да е кола в гаража си. Той беше перфекционист.

Решетката на радиатора носи герба на Щутгарт, който изобразява черно конче на жълт фон, което може да заблуди някои хора, че този Benz somehow е свързан с Ferrari, което очевидно не е така.

Mercedes-Benz от 1985 г. се стартира с първия опит. Този 5,0-литров 16-вентилов V8 двигател, с обем от 303.5-cubic-inch (5.0-литров), най-накрая получава възможност да покаже своя потенциал отново. V8 генерира 249 конски сили и 390 Нютон-метра въртящ момент.

Четиристепенната автоматична трансмисия, ускорението от 0 до 62 мили в час (от 0 до 100 км/ч) за 7.5 секунди, максимална скорост  143 мили в час (230 км/ч).

Човекът, който представи колата на Боб, Лий, беше, точно като този, който се опитва да я закупи, президент на местния Клуб на Mercedes-Benz. В ангара се появява и DeLorean с отварящи се гюлвета врати, точно до един самолет.

Боб направи добра оферта, и продавачът я прие, така че той се върна в летището, за да вземе Mercedes и да я кара до дома. В момента, в който излиза от ангара с нея, колата започва да се изявява в отенъци на злато на ярка слънчева светлина.

1985 Benz има някои страхотни екстри за времето си. Той разполага с подгряваеми седалки, дървени облицовки и кожен волан. И трябва да се има предвид, че това е модел от почти четири десетилетия, който стои пред нас. И той все още е в движение, наскоро отбеляза своя 39-и рожден ден.

Боб планира да я полира, въпреки че почти няма драскотини по колата. Той я извежда на магистралата, дава й малко газ, и все още се чувства сигурна и уютна.