fbpx

Тунинг

Представен е новият Mercedes-AMG GT 43 с двигател от 416 к.с. и обем 2.0 литра

Mercedes-AMG GT 43 с двигател от 416 к.с. и обем 2.0 литра Mercedes-AMG GT 43 с двигател от 416 к.с. и обем 2.0 литра

Флагманският спортен автомобил на AMG е оборудван с 2,0-литровия четирицилиндров турбо двигател на марката. Новият Mercedes-AMG GT беше представен миналата година, готов да се изправи срещу Porsche 911 с двигател от 4,0 литра, с два турбо компресора, разположени под капака.

Въпреки това, AMG сега решиха да представят най-новата вариация на флагманския им спортен автомобил, който е задвижван от 2,0-литров четирицилиндров двигател.

Новият AMG GT 43 може да има половината цилиндри, но неговият турбо четирицилиндров двигател е напомпан с 416 к.с. и 500 Нм въртящ момент, който предава само към задните колела чрез деветстепенна скоростна кутия MCT. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,6 секунди - с няколко десети от секундата по-малко от времето на базовия Porsche 911 Carrera, докато максималната скорост е 280 км/ч.

Двигателя на GT 43 се среща и в хипер-хечбека A 45 S и дори в Lotus Emira. Но подобно на купето-сестра на автомобила, AMG SL 43, GT 43 също се възползва от електрически турбокомпресор за изхвърляне на отработени газове - технология, разработена за двигателите на Mercedes във Формула 1.

AMG искаше да направи GT 43 по-елегантен от своите предни модели с двигател V8, като добави по-тесни предни и задни калници и намали ширината на колелната база. GT 43 разполага с нова предна броня с въздушни входове във всяка страна на автомобила и изцяло преработена задена броня.

Подписът на AMG, решетката Panamericana, е отпред, а активните аеродинамични крила за да намалят съпротивлението на въздуха и да максимизират охлаждането. Mercedes-AMG GT 43 е обут с 19-цолови джанти, но са налични и други опции, включително 21-цолови джанти.

Шофьорите могат да избират между пет стандартни режима на шофиране - Стандарт, Комфорт, Спортен, Спорт+ и Индивидуално - с допълнителния Рейс режим, включен като част от опаковката AMG Dynamic Plus. Това също включва блокиращ диференциал, и управлението на задните колела с подобрена маневреност при ниски скорости и стабилност при по-високи скорости и опционалните адаптивни амортисьори с корекция на окачването се предлагат за GT 43.

Купето на GT 43 разполага с дигитален инструментален панел и 11,9-инчов тъчскрийн дисплей, работещ с най-новата система за информация и развлечения MBUX на Mercedes, като предлага много специфични за AMG функции.

Цените за Великобритания на AMG GT 43 все още не са обявени, но очакваме значително намаление от началната цена от £164,765 на модела с двигател V8 AMG GT 63 4MATIC+.