fbpx

Новини

Mercedes-AMG S63 E Performance 2024 - най-мощната S-Клас до Днес

Немският производител на автомобили имаше много дълъг път с флагманския модел на Мерцедес, S-класа. Още през 1971 г., Affalterbach, базираната в Германия фирма AMG, тогава малък независим магазин, създаде Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG. С течение на времето и други модели от клас S получиха подходящ тунинг от същата компания.

След като стана част от семейството с тризвездната звезда, тази малка тунинг фирма еволюира в уважаван експерт в сферата на представителните автомобили. Освен в областта на двигателя, новосъздадената марка Mercedes-AMG се насочваше и към други аспекти, включително окачването и дизайна, създавайки различни визии за каросерията на автомобилите Mercedes-Benz.

През 2020 г. Mercedes-Benz представи седмото поколение на S-класа, което беше налично с AMG аеродинамичен пакет. Истинската кулминация на стила дойде с подобрения преден бампер, издълбан с изящен грил Panamericana, който включва изразителни линии. В долната част на бампера AMG инсталира своята вече известна черна A-образна долна решетка, която беше заобиколена от функционални странични вентилационни отвори в цвят на каросерията, охлаждащи предните спирачки и създаващи въздушни завеси, намаляващи съпротивлението на въздуха. S 63 E Performance носеше емблемата AMG на капака, но запазваше тризвездната звезда на решетката.

 

Профилът на колата излъчваше агресивен вид, благодарение на 20-инчовите джанти от лека сплав и дизайнът с множество спици.Все пак, клиентите могат да изберат и 21-инчов комплект като опция. На предните калници производителят поставя емблеми с надпис "V8 Biturbo E Performance". AMG добави нов комплект аеродинамично профилирани странични прагове, но те не бяха много дързки във визуален план. Накрая, на задната част на автомобила производителят добави емблемата S 63 на капака на багажника. В долната част на бампера големият и луксозен седан предлагаше карбонови декорации, а под тях, в задния спойлер, беше вграден дифузер и две комплекта двойни изпускателни тръби, поставени от страните.

 

Но S-класът винаги е бил за лукс, и тази версия на AMG не беше изключение. Докато се похвали с високо ниво на материали, обкованата с кожа интериора също беше подобрен с технологични функции като цифровият инструментален клъстер, сензорният екран за инфотейнмънт системата, чувствителните на допир бутони и регулаторите от плосък дънен волан, както и карбоновите декорации. Задните пасажери могат да се наслаждават на отопляеми и вентилирани седалки, които могат да се накланят и предоставят здравословна масажна доза.

Но истинската магия се случваше под кожуха на автомобила. Там AMG стегна каросерията с няколко алуминиеви скоби. Инсталира и сложната преносна система, състояща се от турбо-зареждан V8 отпред и електричен мотор отзад. С обща мощност от 791 к.с. и въртящ момент в четирицифрени стойности, огромният представителски седан можеше да ускори от 0 до 60 мили в час (0-97 км/ч) за само 3.2 секунди. Задният мотор имаше и двустепенно предаване, което му позволяваше да работи в идеални условия дори при по-високи скорости, а не само при стартиране. Луксозният S-клас със задвижване на всички колела също така можеше да се движи в режим на електрическо задвижване за около 20 мили.