fbpx

Новини

Суперседанът Mercedes-AMG EQ е убиец на Porsche Taycan

Суперседанът Mercedes-AMG EQ  2024 Суперседанът Mercedes-AMG EQ 2024

Първият специално разработен електрически модел на AMG ще дойде на света със собствена уникална платформа, и ние го засичаме да се тества за първи път. Първият от собствените модели за високи постижения на Mercedes-AMG беше забелязан,

че се тества на пътя за първи път, като ни предоставя ранен поглед към нов флагмански седан, който ще се конкурира с Porsche Taycan и Audi e-tron GT.

Този нов модел с четири врати ще бъде базиран на напълно уникална архитектура, наречена AMG.EA, вместо на основна платформа на Mercedes като съществуващите модели AMG EQ. Това не само ще доведе до подобрени характеристики, но също така подкрепя и много драматични пропорции. Както се вижда на тези шпионски снимки, формата на първия модел изглежда изключително ниска, с големи колела и силно наклонено задно стъкло.

Mercedes вече показа концептуален автомобил, който ни подсказва за този нов модел със своя AMG Vision Concept. Освен основната форма, той също така ни дава представа за детайлите на новия модел, като вертикалните ламели на предната част и новият триизмерен мотив на Мерцедес във фаровете.

Под кожата очакваме да видим комбинация от плосък батериен пакет и двойна моторна система с до 1 000 к.с. Това го поставя точно в прицела на супер-мощния модел Taycan на Porsche, който се очаква да се появи в следващите няколко месеца, както и на неговия близнак от Audi.

Очаквайте много висок клас хардуер за шасито, включително елементи като задно управление на колелата и други иновативни технологии за окачване като активен контрол на наклона или дори напълно активна система, каквато може да се намери в най-новия Taycan.

Всичко това ново съдържание обаче няма да бъде евтино. Флагманският електромобил на Mercedes вероятно ще конкурира само най-високите спецификации на моделите на Porsche и Audi. Това би трябвало да доведе до цени, започващи далеч над шест цифри. Такава е цената на прогреса, особено с бейджа AMG прикрепен към багажника.

Очакваме да видим повече от новия модел през следващите 12 месеца, като Mercedes вече потвърди въвеждането му на пазара през 2025 г.