fbpx

Новини

Преглед на Mercedes EQE: електрически автомобил с голям пробег, пълен с технологии

Преглед на Mercedes EQE: електрически автомобил с голям пробег, пълен с технологии Преглед на Mercedes EQE: електрически автомобил с голям пробег, пълен с технологии

Mercedes EQE е алтернатива за E-Class, предлага голям пробег и технология от висок клас. Mercedes EQE е много впечатляващ, но само в определени аспекти. Например комфортът на каране и изработката са отлични, а високо аеродинамичният, въпреки че малко инспириращ дизайн, допринася за изключително големия пробег до 376 мили.

Въпреки това EQE не е автомобил за шофиране, а някои от ергономичните решения в купето са доста объркващи. Очаквахме повече от отговора на Mercedes на Tesla Model S, особено когато имате предвид, че вероятно ще заплатите между £74,000 и £90,000, за да седнете зад волана.

Относно Mercedes EQE
Mercedes-Benz създава електрически автомобили с голяма скорост, създавайки алтернативи без емисии към своите традиционни модели. Дори има напълно електрическа версия на иконичния G-Class 4x4, наречена EQG, която трябва да пристигне през 2024 г., но за това не сме тук да обсъждаме.

Ако Mercedes EQS беше електрическата еквивалент на легендарната S-Class executive limousine с трилъчевата звезда, то EQE е алтернативата без емисии към много популярния E-Class. Но за разлика от по-ранните електрически усилия на Mercedes - SUV-тата EQA, EQB и EQC - EQE не е базиран на E-Class с двигател с вътрешно горене. Вместо това използва същата 'EVA' специализирана платформа за електрически автомобили като флагмана EQS, която също така поддържа високата версия на двата седана, неоригинално наречените SUV-та EQE и EQS.

За дълго време Tesla Model S беше единственият избор, ако искахте премиум електрически четириврат автомобил, но EQE също се сблъсква с конкуренция от Porsche Taycan, Audi e-tron GT и Genesis Electrified G80. Най-директните конкуренти на EQE все още предстоят: през 2023 г. ще бъде представен BMW i5 - пълноелектрическата версия на новата 5 Series, докато напълно новият A6 e-tron на Audi трябва да пристигне през 2024 г.

На пазара в Обединеното кралство в момента има две версии на EQE - EQE 300 и EQE 350 - които се предлагат в четири нива на оборудване: AMG Line, AMG Line Premium, AMG Line Premium Plus и Exclusive Luxury. И двете версии използват единичен електрически мотор, за да задвижат задните колела, снабдени с батерия от 90 kWh, която позволява пробег до 376 мили. Цените започват от около £75,000 в момента на писане, докато моделите с най-висока спецификация се продават за близо £90,000 без никакви персонализации.

EQE се предлага като стандарт със сходна система за информация и развлечения като последните C-Class и S-Class, с 12,8-инчов сензорен дисплей в центъра на таблото и дисплей от 12,3 инча зад волана. Някои версии се предлагат с впечатляващата технология 'Hyperscreen' на Mercedes, с три дисплея в един, която дебютира в EQS, но като опция се предлага за £7,000.