fbpx

Любопитно

Mercedes-Benz 600 празнува 60-годишен юбилей като символ на престиж и лукс

Mercedes-Benz 600 Mercedes-Benz 600

Според доклад на autoevolution.com, Mercedes-Benz 600 е бил произведен в общо 2,677 екземпляра, като по-късно е заменен от модела 500 SEL. Въпреки това, автомобилът продължава да бъде един от луксозни модели на марката. Така че да, Mercedes-Benz 600 празнува своя 60-годишен юбилей, като остава легендарен модел в света на автомобилната индустрия.

Mercedes-Benz 600 Series е един от най-впечатляващите автомобили, произведени някога от марката. Известен още като "Grand Mercedes", моделът 600 Series е бил символ на най-високия стандарт на лукс и технологична превъзходност. Първоначално представен на автомобилното изложение във Франкфурт през 1963 година, моделът 600 Series е бил снабден с 6.3-литров V8 двигател и е бил един от първите автомобили, оборудвани с хидравлична система за управление на седалките, купето и окачването.

Със своя дълъг списък с иновативни функции и изискан дизайн, моделът 600 Series е бил един от най-луксозните и дългоочакваните автомобили на света през 60-те и 70-те години на миналия век.

Интериорът на 600 Series е бил възхитителен, с удобни и настроени индивидуално седалки, аудио система от висок клас и дори масичка за хранене в задната част на купето. За сигурността на пътниците, автомобилът е бил снабден със скрити ролбарове, които се издигат при авария, както и с вградена гасителна система.

Моделът 600 Series е бил наличен в два варианта: купе (Coupe) и лимузина (Pullman Limousine). Лимузината е била достъпна в два размера - с дължина на шасито от 3,9 метра или 6,24 метра, като по последната спецификация е бил предназначен за употреба от държавните ръководители, а също и от папата.

Независимо от това дали става дума за купе или лимузина, моделът 600 Series е бил един от най-великолепните автомобили в света на автомобилостроенето.