fbpx

Новини

Mercedes-AMG GT 4-врати купета изглеждат като V8, но все пак са шестцилиндрови

Mercedes-AMG GT 4-врати купета изглеждат като V8 Mercedes-AMG GT 4-врати купета изглеждат като V8

Базовите Mercedes-AMG GT 4-врати купета изглеждат като V8-ки, но все още са шестцилиндрови Mercedes-AMG GT 4-врати купетата са сред най-любопитните модели на марката в момента, благодарение на своето впечатляващо сливане на стил, комфорт и производителност.

Но това, което може да не знаете, е, че не всички модели GT 4-врати купета са с V8 двигатели.


Изданието Motor1 направи откритието, след като направи близък поглед на базовата версия AMG GT 43. Въпреки че този модел има сходен външен вид с по-мощните V8 версии, в действителност той е оборудван с 3,0-литров шестцилиндров двигател с турбо компресор.

Двигателят на AMG GT 43 произвежда 367 к.с. (270 кВт) и 500 Нм въртящ момент, което се предава към задните колела чрез 9-степенна автоматична трансмисия и AMG Performance 4MATIC+ система за задвижване на четирите колела. Този модел може да ускори от 0 до 100 км/ч за около 5 секунди и да постигне максимална скорост от 270 км/ч.

 


AMG GT 43 е най-слабата версия на 4-вратия купе от момента на представянето му през 2018 г., но това не означава, че е най-малко впечатляваща. Моделът е все още изключително спортен и елегантен, и може да се похвали със същия стилен външен вид като по-мощните V8 версии. Най-голямото му предимство обаче е по-достъпната цена в сравнение с по-мощните варианти.

Това е още едно напомняне, че колкото и да се стремим да преувеличим важността на бройките на конските сили и въртящия момент, инженерите все още могат да проектират много ефективни двигатели, които са по-малко по мощност, но все още предлагат отлични характеристики за шофиране и удоволствие от возене. AMG GT 43 е отличен пример за това и може да се окаже перфектен избор за тези, които търсят елегантен спортен автомобил, но не искат да инвестират в най-мощните модели.