fbpx

Новини

Mercedes-Benz ще представи електрическа версия на своя G-Klasse - EQG

Mercedes-Benz ще представи електрическа версия на своя G-Klasse - EQG Mercedes-Benz ще представи електрическа версия на своя G-Klasse - EQG

Новите снимки на прототипа показват, че електрическият всъдеход е все още прикрит с камуфлаж, но са видими някои от дизайнерските му особености.

Според непотвърдена информация, това ще се случи през тази година, заедно със свързан обновен дизелов модел. Нови снимки на електрическия прототип и информация, че колата преминава финални тестове, са се появили в интернет.EQG не жертва своя квадратен вид за аеродинамична ефективност, като други трикове са използвани, за да помогнат на всъдехода да намали съпротивлението, включително малки изрези в калниците и по-гладък дизайн на каросерията и колелата.

Концепцията на задната врата също е променена, за да скрие оборудването за зареждане на батерията, като няма информация за спецификациите на батерията и автономния ѝ пробег.

От Mercedes-Benz заявиха, че ще предложат опционален пакет с разширен обхват, който използва специална химия на силициев анод в батериите, като това ще увеличи енергийната плътност с 20-40%. EQG ще се задвижва от четири електрически мотора, по един за всяко колело, което ще позволи на колата да изпълнява "G-завои" в стил танк, където двигателите на лявото и дясното колело се въртят в противоположни посоки и превозното средство се върти на място.

Неразкритото количество конски сили, произведени от моторите, обещава "огромно сцепление и отлично управление".