fbpx

Любопитно

Mercedes-Benz ще представи новите си електрически автомобили EQC и C-Class EV в края на 2022 г

Mercedes-Benz ще представи новите си електрически автомобили EQC и C-Class в края на тази година или началото на следващата година, според източници в компанията. Двете коли ще са част от амбициозния план на Mercedes-Benz да представи 8 нови електрически модела до 2022 година.

 

EQC ще бъде обновен модел на първия електрически SUV на Mercedes-Benz, който беше представен през 2018 година. Обновеният EQC ще има по-голям обхват на батерията и ще има подобрени технологии за сигурност и управление.

C-Class EV ще бъде първият електрически седан на Mercedes-Benz, който ще замени седмата генерация на C-Class. Той ще бъде базиран на новата архитектура MEA (Modular Electrical Architecture) на компанията и ще предлага обхват на батерията от над 480 километра.

Mercedes-Benz има за цел да продаде около половината от продажбите си на електрически автомобили и хибриди до 2030 година, като се фокусира върху по-устойчиви, но все още луксозни модели. Компанията вече е пуснала на пазара електрическите си модели EQA, EQB и EQS, както и хибридните си модели.

С още две нови електрически модела, Mercedes-Benz ще се опита да заеме по-голям дял от бързо развиващия се пазар на електрически автомобили. Очаква се новите модели EQC и C-Class EV да бъдат представени на автомобилните изложения в края на тази година или в началото на следващата година.