fbpx

Новини

Новият Mercedes-AMG GLC 63 S вече е в продажба със зашеметяващите 671 к.с.

Новият Mercedes-AMG GLC 63 S вече е в продажба със зашеметяващите 671 к.с. Новият Mercedes-AMG GLC 63 S вече е в продажба със зашеметяващите 671 к.с.

Mercedes представя турбохибридно захранване за своя SUV с високи показатели.Представен през лятото на 2023 г., Mercedes-AMG GLC 63 S вече е в продажба в Обединеното кралство с цена от £121,820.

Това е второто поколение на високопроизводителния средноразмерен SUV и е по-мощен от всякога благодарение на хибридната конфигурация, взета от суперсалона Mercedes-AMG C 63 S.

По-евтиният GLC 63 S носи бързо име 4MATIC+ AMG Night Edition Premium Plus. Той е сигурно добре оборудван, въпреки че бихме се надявали на това, като видим цената, която го прави почти £30,000 по-скъп от BMW X3 M Competition. Стандартно GLC 63 S разполага с 21-инчови AMG джанти, масивен AMG аеродинамичен обвес, квадратна изпускателна система и заден спойлер.

Има и панорамен плъзгащ се таван, безжично зареждане на смартфона, 360-градусова камера, технологията "прозрачна капакче" на Mercedes, активен помощник за паркиране и седалки AMG Performance. Като стандартен GLC, този модел разполага с последната MBUX система за забавления, използваща 11.9-инчов портретен сензорен екран и 12.3-инчов цифров инструментален панел зад волана.

GLC 63 S също се предлага и в версия "AMG Edition 1" на цена от £130,820. За допълнителната сума тази версия включва графитно сиво покритие, жълти спирачни седалки, ковани кръстати колела, черно и жълто контрастиращи шевове из цялата кабина, както и жълти колани за седалките и уникални стелки. Той включва и калъф за вътрешен паркинг на AMG.

Контроверзното решение на Mercedes да оборудва по-малките си модели AMG с четирицилиндров двигател вместо V8 се разширява и към GLC 63 S, въпреки че агрегатът е изключително мощен. И двата трим нива на GLC 63 S разполагат със същия четирицилиндров двигател M139I.

4.0-литровият V8 на стария модел достигаше уважителната цифра от 503 к.с., но новият модел го надминава с 671 к.с. и 1,050 Нм въртящ момент. Захранването включва 2.0-литров четирицилиндров двигател с електронно подпомаган турбокомпресор и батерия с капацитет от 6.1 kWh, изпращащи енергия към 200 к.с. е-мотор с двустепенна трансмисия и ограничен противозадържащ диференциал. За поддържане на живота на електрическата част от захранването, пълната мощност е ограничена до 10-секундни "подсилвания". Хибридната система добавя "е Performance" към дългото име на GLC 63 S.

Какъвто и 63 S модел да изберете, времето за ускорение от 0-62 мили възли стои на 3.5 секунди с ограничена максимална скорост от 155 мили в час. 63 S разполага с активна функция за противоизвиване, която модулира стабилизаторите на извивките, за да поддържа стабилността. Системата използва стоманена пружинна система с адаптивни демпфери. Освен това, окачването на 63 S е уникално с по-широк след и фокус върху предоставянето на управление, насочено към представително шофиране. Големите 390 мм предни дискове за спиране се задействат от шестбутални спирачки, а на задните са 370 мм дискове.

Технически гледано, GLC 63 S е плъг-ин хибрид и разполага с режим за работа само с електрическа енергия. При фокуса върху мощността вместо на ефективността на батерията, малкият обхват от седем мили не е изненадващ. Mercedes твърди, че разходът е 37.7 мили на галон и емисии на CO2 от 170 г/км.

Името GLC 63 S ще бъде използвано и за купето-SUV вариант, който очакваме да пристигне в началото на 2024 г. Цената на по-извития модел вероятно ще превиши тази на SUV-то.