fbpx

Любопитно

Рядката колекция от автомобили Mercedes AMG и Brabus включва 500 SEL, принадлежащ на Саудитско арабското посолство

Рядката колекция от автомобили Mercedes AMG и Brabus включва 500 SEL, принадлежащ на Саудитско арабското посолство Рядката колекция от автомобили Mercedes AMG и Brabus включва 500 SEL, принадлежащ на Саудитско арабското посолство

Когато става въпрос за автомобили с изключителна луксозност и производителност, Mercedes има велика история. От първия баща на всички - 190E, до последното възкресение в шестото поколение на Mercedes-Benz E-Class (W214).

Компанията със седалище в Щутгарт е въплъщавала своето автомобилно майсторство извън простата функционалност и култура. Нейната популярност е толкова обширна, а предаността към нея толкова силна, че има дори паметници, посветени на ролята й като новатор в индустрията.

Докато почитателите на триизпречната звезда по целия свят очакват лавина от нови модели Mercedes през 2023 г., част от лоялното й последователство все още се възхищава на моделите й от 1980-те и 1990-те години - и с добра причина.

Джони Смит от YouTube канала "Late Brake Show" имаше възможността да представи частна колекция от ретро Mercedes AMG и Brabus в Сърей, Англия, в предаването им "Car Caves".

Класическите автомобили с производител на Mercedes-Benz и колекционер Невил са нещо уникално, което няма да видите на местните автомобилни срещи. Те са рядка колекция от насочени 1980-те и '90-те години на Mercedes-Benz (по-малко известни версии). И това не е всичко. Това са 20 автомобила, подредени в четири гаража.
Един поглед в неговия гараж и ще откриете истинска клада от части AMG Brabus от 80-те и 90-те години. Според Невил той събира компонентите в продължение на 15 до 20 години. Неговото натрупване му позволява да завърши почти всички свои проекти. Ако знаете нещо за ранните модели AMG, индустрията на частите се е изсушила до капка.

Град Нагоя в област Айчи може би е известен с гиганта в автомобилната индустрия - Toyota. Въпреки това, зад завоите на задните пътища на технограда от края на 90-те години съществува японски тунинг ателие за Mercedes W124 (с акцент върху конверсиите E60) на име Auto Fashion Factory Spirit.

"Започнах да проявявам интерес към AMG Connection и всички японски тунинг списания, и тези хора постоянно излизаха на върха, вдъхновявайки конверсиите, като поднесоха нещата на ново ниво", обяснява Невил как се влюбва в духа на Auto Fashion Factory.

Вдъхновен от техните точни тунингове на класически Mercedes-Benz, Невил създаде два трибютни автомобила, почитащи японския тунинг ателие на Mercedes-Benz.
Първият е 1995 Mercedes W124 (JDM-тунинг), който на пръв поглед изглежда като 36T, но е всъщност 320TE. В момента това е работа в процес на завършване. Интериорът разполага с рядка E60 лимитирана конзола, напълно регулируеми седалки Recaro и керамичен волан.

Той е оборудван със специални AMG джанти, допълнени от AMG амортисьори и пружини. Под капака се крие 3.2-литров шестцилиндров двигател, снабден с 5-степенна автоматична трансмисия. Последната модификация на този рядък класически автомобил включва "широк кит" за каросерията.

Следващият в реда е 1986 Mercedes 190E Cosworth с турбо конверсия на Mosselman. Невил твърди, че този модел е бърз благодарение на големия турбокомпресор под капака.

Той разполага с очарователен интериор (полукожен Houndstooth) с две класически седалки Recaro на предния и задния план. В него работи турбодвигател от 2.3 литра,