fbpx

Любопитно

Mercedes-AMG SL 63: Продажба на върха на европейските гран туръри

Mercedes-AMG SL 63 Mercedes-AMG SL 63

Някой вече продава своят съвсем нов Mercedes-AMG SL 63, защо, че не е AMG GT? Mercedes SL е един от най-иконичните гран туръри в Европа, с начало още през средата на 1950-те години. Днешният модел е седмото поколение, и въпреки че носи изключително марката Mercedes-AMG, рецептата е по същия начин, както винаги.

Не мисля, че има нито едно SL поколение, което изглежда лошо, нали? Дори R107 беше великолепен за своето време, а да не говорим за W121. Междувременно имаме и модела R230, който излезе през 2001 г. и все още изглежда модерно днес.

Този, с който аз лично имах някаква връзка, беше шестото поколение R231. Всичко, от силовите агрегати до динамиката на шофиране, бяха перфектни, и не в смисъл на това, че е вид спортно возило, а по-скоро отличен гран турър с допълнително усещане за спортност.

Преди няколко години Mercedes замени R231 с R232, наречен седмо поколение SL, който сега носи марката Mercedes-AMG. Разбирам защо отидоха в тази посока, но струваше ли си да променят иконичното име само за да опростят моделния си ред? Свободно споделете мнение, изпълнителите на Mercedes.

Все пак, намерихме едно страхотно бижу тук - 2022 Mercedes-AMG SL 63, което се продава от търговец в Moonlight White Magno с червена Nappa кожа. Само на 3 200 мили на одометъра и ще ви кажа какво, ако живеете някъде в района на Manhattan Beach, Redondo Beach или El Segundo, това е като че ли колата е направена специално за вас. Това са всички места в Лос Анджелис.

Така че, с какво разполагаме тук? Нека започнем с изброяване на много визуални и механични характеристики, като системата за повдигане на предната ос, задното рулево, черния сгъваем покрив с електрично управление, задното крило с електрично управление, четири изхода за газове, затъмнени стъкла на LED фаровете и задните светлини, плюс комплект двойни 21-инчови AMG лети джанти с гуми Michelin Pilot Sport 4S и спирачни апарати в жълт цвят.

Отвътре получавате отопляеми, охлаждащи и масажиращи активни мултиконтурни предни седалки, системата на производителя Airscarf за загряване на врата (която всъщност работи доста добре), автоматична климатична система с две зони, системата за обграждащ звук на Burmester, перформанс мултифункционален волан и екран за информационно-развлекателна система с диагонал 11,9 инча с навигация и безжична интеграция за смартфони.

Що се отнася до производителността, това е благодарение на двутурбо 4,0-литровия V8 агрегат, с мощност от 577 к.с. и въртящ момент от 590 фут-фунта, при това всичко се предава към четирите колела чрез системата за задвижване на всички колела 4MATIC на производителя.

Тази кола всъщност е струвала 195 320 долара при нова покупка, и ако се побързате, може би ще я получите за много по-малко от това - това може да бъде доста изгодна сделка. Освен това в Манхатън Бийч в момента има твърде много кабриолети от серията BMW 8, така че ще направите услуга на района, като балансирате играта.