fbpx

Новини

Електрическият седан Mercedes-AMG CLA: шпионски снимки от новия флагман

Електрическият седан Mercedes-AMG CLA: шпионски снимки от новия  флагман Електрическият седан Mercedes-AMG CLA: шпионски снимки от новия флагман

Mercedes е на прага на представянето на новия седан CLA, базиран на MMA, и щяхме да бъдем изненадани, ако този модел не стане флагман на AMG. Следващото поколение на електрическите Mercedes вече е на няколко крачки, като новият напълно електрически седан CLA на марката е само на няколко месеца от представянето си.

Заедно с предстоящия CLA, Mercedes вече заяви, че ще бъдат представени още един комби и два SUV модела, но това е нашето първо предупреждение, че високопроизводителните AMG модели също ще бъдат част от новата атака с модели.

Заснет в студени условия при тестове, този прототип на CLA споделя много елементи с по-малко фокусирания към перформанс брат си. Това включва елементи на осветлението, важни за производството, както отпред, така и отзад, плюс видимо боядисано предпродукционно тяло, но има и някои елементи на тестовия автомобил, които биха могли добре да крият някои перформанс ъпгрейди, изплуващи от AMG.

Понеже новият AMG CLA е напълно електрически, той няма четири горделиви тръби за изпускане под бронята, но можем да видим уголемени спирачки с вентилиран диск и четирибутални спирачни супорти. Тялото също е поставено ниско върху големите колела, а задната капак е с голяма замаскирана секция, която може да крие някакъв заден спойлер.

Както и стандартният CLA, версията AMG ще бъде построена на платформата MMA, следващото поколение електрическа архитектура на Merc с 800V система, способна за зареждане до 250 kW. Докато стандартният CLA ще бъде фокусиран върху ефективността, същото развитие със сигурност ще доведе и до ползи за високопроизводително приложение.

Стандартният CLA ще използва единичен електрически мотор с двускоростна трансмисия, но както планът на AMG за проектиране и разработка на специфични електромотори за своите модели, предполагаме, че той ще използва по-мощна двойка мотори и, както може би ще забележите от някои от нашите снимки, определено заден тегловен баланс на въртящия момент.

Очаква се AMG също така да извърши своята обичайна серия от ъпдейти на шасито и стилизацията, но като толкова рано в процеса, можем само да спекулираме какво може да ни подготви бъдещето.

Относно конкурентите, електрическият Mercedes-AMG CLA най-вероятно ще има германското пространство за компактни електрически автомобили за себе си първоначално, тъй като BMW M и Audi Sport се фокусират вниманието си върху по-големи модели като предстоящия iM3 и RS 6 E-tron. Вместо това флагманският CLA ще трябва да се справи с конкуренти от ново поколение, като Hyundai и Tesla, които водят атаката в сегмента.