fbpx

Новини

Mercedes-Maybach S 600 Pullman: суперлукс в друго измерение

Mercedes-Maybach S 600 Pullman: суперлукс в друго измерение Mercedes-Maybach S 600 Pullman: суперлукс в друго измерение

Супер-луксозният Mercedes-Maybach S 600 Pullman е като взимащо дъха произведение на разкош и стил. Обявен като кола за най-изисканите, този автомобил не просто изисква внимание - изисква достъп до вашата банкова сметка. Когато си споменете за висок клас, на ум идват три имена: Rolls-Royce, Bentley и, разбира се, Mercedes-Maybach.

Въпреки това, някои ще кажат, че Maybach не може да конкурира с първите две, тъй като неговите предложения са по същество обикновени Benz S-Classes с допълнителни екстри.

 

2018 Mercedes-Maybach S 600 Pullman - този модел просто впечатлява с внушителни размери и елегантен дизайн. Но наистина ли може да конкурира с Bentley Flying Spur и Rolls-Royce Ghost? И как се изправя пред могъщия Phantom, който е синоним на разкош?

Триъгълната звезда не среща трудности в продажбите на Maybach версии на S-Class по света. GLS и EQS SUV също се нареждат в списъка на техните успешни модели, представяйки се за първи път в електрическата игра.

Но какво липсва в текущата гама на Maybach? Точно това, което феновете на луксозните лимузини искат - Pullman версия на последния S-Class. Този модел, представен през средата на 2010-те като лимузина с шофьор, е толкова дълъг, че трудно би се побрал в повечето гаражи. Неговата дължина е 6,5 метра, с цял метър повече от стандартния Maybach, а широчината му е почти 1,6 метра. Пространството между двата агрегата е невероятно - теоретично може да се побере цял VW Polo, като все още остане свободно пространство.

Разполагайки с масивно пространство, задният отсек на Mercedes-Maybach S 600 Pullman предлага два комплекта седалки, насочени една към друга - перфектни за бизнес срещи по време на движение. Завършвайки пространството е електрическа разделяща стена и 18,5-инчов монитор. Всичко, което можете да очаквате от луксозна лимузина, е включено тук - висок клас аудио, роскошни материали, сгъваеми маси, завеси за поверителност и ултра-удобни седалки, на фона на климатичен контрол с множество зони. Този модел успява да предложи всичко необходимо от лимузина, без да прекалява.

Но какво задвижва този гигант на колела? V12 двигателят, който става рядкост не само при Mercedes, но и в индустрията като цяло. Pullman разполага с 6,0-литров V12, подпомаган от два турбокомпресора. Мощността и въртящият момент не са впечатляващи, но достатъчни за да го поддържат в едноцифрената зона при ускорение от 0 до 97 км/ч.

Със своите 523 к.с. и 612 lb-ft в конфигурацията S 600, и 621 к.с. и 738 lb-ft в S 650 версията, Pullman не просто е кола - той е изживяване. В Китай S 680 е същата кола като S 650, просто с различно име, като число 8 се асоциира с богатство и късмет в Народната република.

Съчетанието на гигантските размери и мощния двигател обаче не остава равнодушен към консумацията. Brabus твърди, че S 600 връща еквивалент на 20,3 MPG при смесена употреба и изхвърля 270 г/км CO2. Този тунинг специалист също така обещава, че той може да достигне 100 км/ч за 5 секунди и да достигне 250 км/ч.