fbpx

Новини

Mercedes Baby G-Class представен като тежък конкурент на Jeep Wrangler

Мощният Mercedes G-Wagen най-после получава по-малък брат, който заслужава, и този път не е слух (ахем, GLB!), тъй като самият главен изпълнителен директор на компанията, Ола Калениус, направи голямото обявление преди няколко месеца.

Трябва да изчакате "няколко години", според изпълнителния директор на Mercedes, но "дъщерята или синът на големия G ще дойде до феновете на G по света". Тук свършват официалните данни, а спекулациите започват, започвайки с името му и завършвайки с размера и опциите за двигател.

Според слуховете по улицата може би ще го нарекат g-Class (или g-class), вместо G-Class, за да подчертаят неговия по-малък размер. Все пак, той може и да не е толкова малък, тъй като Suzuki Jimny няма да бъде неговият най-голям конкурент в сегмента. Вероятността е той да се конкурира с двудверни версии на Jeep Wrangler и Ford Bronco, въпреки че с премиум облик и очевидно увеличение на цената.

Още една голяма новина се върти около възможностите за мощност, тъй като се съобщава, че той няма да стартира с двигатели с вътрешно горене. Триъгълната звезда може да използва архитектурата MMA, която е разработена за електрически превозни средства и включва 800V технология за по-бързо зареждане. На първо четене това може да дойде като изненада, имайки предвид мъжествения характер на истинския G-Wagen, но да не забравяме, че Mercedes в момента завършва работата си по EQG, тъй като моделът ще оцелее в електрическата ера с тиха мощ и без изпускателни тръби.

Тъй като той е още на няколко години разстояние, е вероятно, че неговият дизайн все още не е одобрен. Въпреки това той вероятно ще напомня за по-малък G-Class с подобни квадратни пропорции. Изходя от тази идея, някои художници вече са го изобразили. Най-новият цифров модел е от SRK Designs в YouTube и го показва облечен в екипировка за офроуд, готов за предизвикателни пътища и победи.

Квадратният стил е на преден план, заедно със знаковите кръгли фарове, вдъхновени от по-големия му съпруг, и нормалната предна решетка на Mercedes с хоризонтални пръти, тъй като това не е във вкуса на AMG (досега няма информация за възможна версия с подпис на Affalterbach). Офроудърът разполага с широки арки, защита на дъното, голямо предно броня, вградено в стоманения броня голямо предпазно стъкло, огромни гуми обгърчващи колелата му, голям клиренс и багажник с допълнителни светлини.

Ние смятаме, че това е преувеличен неофициален поглед върху малкия G, тъй като той може да изглежда по-реалистичен, когато се появи. Все пак, фирми за тунинг са склонни да представят интересни ъпгрейди за него, и в по-екстремното предложение, неговите офроуд качества биха могли да бъдат подобрени. Всичко, което трябва да направим сега, е да изчакаме и видим как изглежда, какво го задвижва и колко е голям.