fbpx

Новини

Mercedes-AMG CLE 53 2024 : Новият Гран турър с мощен шестцилиндров Двигател

Mercedes-AMG CLE 53 2024 : Новият Гран турър с мощен шестцилиндров Двигател Mercedes-AMG CLE 53 2024 : Новият Гран турър с мощен шестцилиндров Двигател

В света на AMG e напълно завладян от скромни четирицилиндрови мотори, 2024 Mercedes-AMG CLE 53 се отличава във всяка тълпа - под капака му бие редов шестцилиндров двигател с 443 к.с. и до 443 lb-ft въртящ момент, с възможност за повишаване. Това е толкова рядко в днешно време! Ако сте истински фен на Mercedes-Benz, вече знаете, че германският производител прави намаления навсякъде, където може,

включително и в отделението Mercedes-AMG. Ако още не сте наясно, имаме лоши новини за вас - четирицилиндровите двигатели започват да царуват зад тризвездното лого.

 

Въпреки това ентусиастите на Мерцедес навсякъде се оплакват от настъпването на петото поколение C-Class W206, в което под капака на автомобила се крият само 1.5 и 2.0-литрови четирицилиндрови двигатели. Дори AMG моделите са изпратени на второстепенно място - C 43 моделите разполагат с M139 версия с MHEV 48V и 402 к.с., докато мощният C 63 S вече е модел E-Performance с M139L, оборудван с плугин-хибридна подкрепа за общо 671 конски сили.

 

Седанът и комбито Mercedes-Benz E-Class W214 също са нови, и досега, силовите агрегати съчетават четирицилиндрови и шестцилиндрови конфигурации с лека хибридна или PHEV подкрепа. Така че, когато Mercedes обяви съвсем новия CLE-Class гран турър като купе C236 и кабриолет A236, наследяващи както купетата, така и кабриолетата от C-Class и E-Class, всички се опасяваха, че Mercedes-AMG моделите ще бъдат със същите четирицилиндрови безсмислици.

Това беше особено вярно, когато всички искаха Mercedes да върне моделите със шестцилиндрови и V8 мотори, а представителите твърдеха, че скромните четирицилиндрови, като тези в C 63, са "много, много прогресивни". Все пак, достатъчно с това - сега 2024 Mercedes-AMG CLE 53 е официално тук, и моделът получава електрическа подкрепа, но с лек хибриден сетъп с турбокомпресор на отработени газове и електрически помощен компресор, комбиниран с редов шестцилиндров двигател!

"Спортният двукрилен модел съчетава най-доброто от два свята: ловкостта и спортността на AMG C-Class с вътрешното пространство и елегантността на AMG E-Class." Късметлийски, последното също влияе на това, което се крие под капака. Следователно 3.0-литровият редов шестцилиндров двигател вече разполага с 443 к.с. и 413 lb-ft въртящ момент (443 lb-ft за 12 секунди с овърбуст), а 48-волтовият интегриран стартер-генератор (ISG) "предоставя подкрепа при по-ниски обороти" с 23 к.с. и 151 lb-ft.

Добрата новина е, че AMG също използва своята специализирана трансмисия Speedshift TCT 9G, а всичкото колесно задвижване AMG Performance 4MATIC+ е "пълно вариабилно". Още по-добре, AMG не само преработи външния стил, за да отговаря на своите предпочитания за представяне, но и модифицираширочината на колелата, като я увеличава с 2.3 и 3.0 инча отпред и отзад, съответно. Със сигурност ще забележите и субтилната "широко тяло" поза, заедно с грила Panamericana.

Интериорът, разбира се, също разполага с уникални спецификации за оборудване, AMG-специфични дисплеи, обшивка от Nappa кожа и няколко опционални удобства като AMG Performance Seat Package. Последно, но не на последно място, уменията за управление са подобрени с тристепенно скоростно-чувствително управление от AMG и стандартно задно въртящо управление, така че клиентите могат по-добре да се възползват от стандартните функции за представяне - от 0 до 100 км/ч. в четири секунди равно и ограничена максимална скорост от 250 км/ч. 

Ако все още искате повече, опционалният AMG Performance Studio Package доставя "още по-мощен естетичен вид", заедно с избора на два AMG Night пакета и два AMG Carbon Fiber пакета, както и AMG Dynamic Plus Package, включващ "допълнителни динамични детайли и оборудване за още по-емоционално шофиране".