fbpx

Новини

Новият Mercedes-AMG GT 53 ще пристигне с 469 конски сили от шестцилиндров двигател

Mercedes-AMG GT 53 Mercedes-AMG GT 53

По-слабата версия на купето AMG GT все пак ще достави ускорение под четири секунди от 0-100 км/ч. След второто поколение на Mercedes-AMG GT 63 идва по-лекият и по-достъпен модел 53 - и заснехме последната версия на купето преди предстоящото му пристигане през 2024 г

Преди това видяхме AMG GT 53 по време на разработка, но тези нови снимки на шпионски кадри подчертават някои нови дизайнерски детайли - които указват, че пълното разкриване не е далече.

Дизайнът на 53 няма да се различава твърде много от този на 63, въпреки че при по-внимателно наблюдение ще забележите някои ключови промени, които подчертават по-неутралния характер на този автомобил.

Предният край ще има своя собствено оформление на бронята с по-малки вентилационни отвори отстрани и нов стил на решетката 'Panamerica' на Mercedes. Вече видяхме разделените 20-инчови джанти с пет броя спици, които този тестов автомобил използва на новия SL 43 - който вече споделя платформа с AMG GT. Поради снеговите условия те, разбира се, са обути в зимни гуми Michelin.

Отзад видим малка вентилационна решетка зад предния ляв преден капак, която изглежда по-близка до тази на SL, отколкото на AMG GT 63. Отзад можем да видим дифузора за първи път - той е подобен на този на 63, но не разполага с долното удължение. Отстрани снегът удобно действа като камуфлаж за местата, където биха били вентилационните отвори за задните гуми, въпреки че предишни шпионски снимки подсказват, че те няма да бъдат запазени от 63. Най-очевидният индикатор, че това е по-слабият 53, са четирите тръби на изпускателната система с закръглени краища, вместо квадратичния дизайн на 63.

 

Има само едно капаче за горивото на корпуса, което подсказва, че това не е плъг-ин хибрид. Относно мощността, очакваме, че 53 ще получи версия на шестцилиндровия турбо-бензинов двигател, намерен в новия CLE 53. Това е меко-хибриден двигател с турбо и в AMG GT 53 трябва да видим 469 конски сили и 700 Нм въртящ момент - достатъчно за ускорение от 0-100 км/ч за 3,9 секунди и максимална скорост от 183 мили в час. Мощността ще се предава към всички четири колела чрез системата 4MATIC на Mercedes, която се управлява чрез деветстепенна автоматична трансмисия.

AMG GT 63 разполага с адаптивни амортисьори, задно управление на задната ос и електрически ограничител на спин, както и хидравлична антирол брава, която може да контролира височината на шофьора. Ще трябва да видим колко от този технически възел преминава към 53, но е вероятно, че ще можете да добавите част от този комплект като допълнителна опция.

Тъй като AMG GT 63 започва от £164,765 в Обединеното кралство, 53 трябва да се позиционира около отметката от £125,000, когато пристигне през 2024 г.