fbpx

Новини

Mercedes AMG GT 2024: Луксозен и Могъщ Спортен Автомобил с Разнообразие от Възможности

Mercedes AMG GT 2024: Луксозен и Могъщ Спортен Автомобил с Разнообразие от Възможности Mercedes AMG GT 2024: Луксозен и Могъщ Спортен Автомобил с Разнообразие от Възможности

Новият AMG GT вече е на разположение за продажба във версия с мощен V8 двигател, със следващи скоро плъг-ин хибридни и шестцилиндрови варианти. Немската марка е предоставила на своята AMG дивизия свободен ход с новия AMG GT, който твърдо засича мощния Porsche 911 в своите прицели...

Второто поколение AMG GT беше представено по време на Monterey Car Week през август, а след това го шофирахме, като купето на Mercedes ни впечатли с практичността, представителността и общата употребяемост.

 

Придаването на новия AMG GT на по-голяма довършеност и употребимост, в допълнение към традиционната му остра шофьорска динамика, го поставя на равнище с Porsche 911 - сега двете коли предлагат 2+2 седалки. Mercedes е с дължина 180 мм по-дълга, с 70 мм по-висока, но с 20 мм по-тясна от стария AMG GT C, а обемът на багажника е прилични 321 литра. Тежи с 180 кг повече от стария модел, като общата маса е 1 970 кг.

Нов Mercedes-AMG GT: двигатели и шаси
Когато вземете предвид технологията, с която AMG е въоръжил GT-то, не е изненада, че колата има малко по-голямо килограмово натоварване. За разлика от стария модел, където единствената опция беше само двигател задният привод, тук стандартно се предлага 4MATIC системата на Mercedes за четири задвижващи колела. Системата автоматично може да варира количеството енергия, изпращано към всяка ос, плюс има и режим само с заден привод. Има и система за задно водене, която завърта задните колела в обратна посока на предните при скорости под 62 мили в час и в същата посока при по-големи скорости. Купето AMG GT разполага с адаптивни амортисьори и електронно ограничително диференциално устройство. Освен това, има полуактивна хидравлична антиролкова лостова система, която може да намали наклона на корпуса в завои, както и система за повдигане на задната ос с до 30 мм, за да се справи със скоростни препятствия. Това е стандартно за 63-та версия, но не сме сигурни колко от това ще се пренесе на по-скромната версия 53.


Що се отнася до двигателите, те ще бъдат музика за ушите на традиционалистите от AMG, защото в противоположност на новата четирицилиндрова, плъг-ин хибридна C 63 S, AMG GT 63 разполага с V8 мощ. 4,0-литровият, битурбо V8 се оказа малко с плосък звук по време на нашата първа тестова шофьорска екскурзия, но няма спор с мощността - 577 к.с. и 800 Нм въртящ момент ускоряват 63-та от 0 до 100 км/ч за 3,2 секунди, а максималната скорост е 316 км/ч.

Върхът на гамата предлага модел с плъг-ин хибрид, който беше представен от концепцията AMG GT Concept E Performance, показана на изложението в Мюнхен през септември. PHEV версията трябва да получи същия V8 като стандартната версия, но съчетан с електрически мотор от 201 к.с. за обща мощност от над 800 к.с. Mercedes твърди, че AMG GT плъг-ин хибрид използва "технологичен трансфер от отбора на Mercedes-AMG F1".

Виждаме и версия 53 в разработка. 53-тата трябва да идва с 3,0-литров редови шестцилиндров мотор с мек хибрид от CLE 53, настроен на 449 к.с. и 560 Нм въртящ момент. Очакваме време от 0-100 км/ч за 3,9 секунди и максимална скорост от 294 км/ч.

Нов Mercedes-AMG GT: цени и спецификации
Новото AMG GT купе вече е на разположение за поръчка в Обединеното кралство в три варианта - всички базирани на 63-та. Най-евтиният модел е Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+ Premium Plus на цена от £164,765. Получавате 21-инчови джанти като стандарт, пакет "AMG Dynamic Plus" с активни двигателни подвижни монтажи, електронно ограничително диференциално устройство на задния мост, жълти спирачни чашки и панорамен фиксиран стъклен покрив. 12,3-инчовият цифров инструментален панел на Mercedes и 12,8-инчовият централен тъчскрин са стандартни в целия моделен ред.

Сумата от £175,765 ви дава ниво на оборудване Performance, добавяйки фиксиран заден спойлер, ковани 21-инчови джанти и черни външни акценти. Над това е версията Launch Edition на стойност £180,765, включваща пакет "AMG Aerodynamics", златисти ковани джанти, въглеродови външни елементи, жълти колани за колана и седалки AMG Performance.

Няма да има версия кабриолет от новия AMG GT - тази роля ще бъде изпълнена от SL, който използва същата платформа като AMG GT.