fbpx

Новини

Новият Mercedes CLE Cabriolet е елегантен четириместен кабриолет за круизиране и социални срещи

Mercedes CLE Cabriolet  2024 Mercedes CLE Cabriolet 2024

Според Mercedes-Benz, версията с отварящ се покрив на CLE има свой собствен специален характер, който се различава от купето. CLE е най-новият двукрилен модел на Mercedes, предназначен да замени както купето, така и кабриолета на старите модели C-Class и E-Class - хардтопът CLE Coupe дойде първи, а сега е ред на Mercedes CLE Cabriolet.

Използваме "мек покрив", защото точно като новият модел на BMW 4 Series Convertible и наскоро прекратеният Audi A5 Cabriolet, CLE Cabriolet разполага с платнен покрив вместо складиращ се метален механизъм. Mercedes казва, че платненият покрив е наличен в черно, червено или сиво с "многослойна структура", която осигурява изолация и намалява шума от вятъра и пътя. Електрическият покрив може да се отваря и затваря за 20 секунди (с две секунди по-бавно от този на BMW 4 Series), макар и да може да се управлява при скорости до 37 мили в час (с 6 мили в час повече от BMW).

Според Mercedes-Benz, CLE Cabriolet предлага "забавление на открито по всяко време на годината". Опционалните кожени седалки (налични в черно, бежово и черно, кафяво и черно, червено и черно или бяло и черно) имат "специално покритие", което отразява слънчевите лъчи и остава по-студено от стандартните кожени седалки. За клиентите в Обединеното кралство, CLE Cabriolet разполага с Mercedes 'Airscarf' отоплителна система като стандартно оборудване. 'Airscarf' беше първоначално представен на модела SLK от 2004 г. и изпраща топъл въздух около вратовете на предните седалки. В CLE Cabriolet, той работи в съчетание с защитника срещу вятъра 'Aircap'.

Таблото е същото като на купето, с 12,3-инчов дисплей за шофьора и 11,9-инчов централен тъчскрин. За разлика от CLE Coupe, централният екран може да се накланя от 15 до 40 градуса, за да се избегне отблясъкът от слънцето. В сравнение със стария C-Class Cabriolet, новият CLE с мек покрив има допълнителни 72 мм за коленете и 19 мм повече пространство за лактите на задните пасажери. Обемът на багажника е с 100 литра повече от стария C-Class Cabriolet и съответства на стария E-Class Cabriolet с 385 литра (295 литра с покрива надолу).

Гамата от двигатели отразява избора в купето, със страстните AMG 53 и 63 варианта, които се очакват по-късно тази година. За момента има само един дизел - CLE Cabriolet 220 d с 194 к.с. и два бензинови варианта с 201 к.с. (един с задно задвижване и един с 4MATIC всичкопътно задвижване). Също така има и CLE 300 4MATIC с 255 к.с. 2,0-литров четирицилиндров двигател и CLE 450 4MATIC с 3,0-литров шестцилиндров двигател, разполагащ с 375 к.с.

Комфортното окачване е стандартно за CLE Cabriolet и според Mercedes-Benz "съчетава изключително комфортно пътуване с отзивчиво, спортно управление". Спортното окачване с адаптивно омекотяване се предлага като опция за европейските автомобили, въпреки че Mercedes предпочита да предлага спортно окачване като стандартно за други модели в Обединеното кралство в миналото.

Mercedes-Benz вече е пуснал CLE Cabriolet в Германия, с очаквано начало на продажбите в Обединеното кралство през април. Цените все още не са потвърдени за пазара в Обединеното кралство, но се очаква да са приблизително с 5,000 лири повече от еквивалентния модел на CLE Coupe, с цени от около £50,000.