fbpx

Любопитно

Mercedes CLK LM спечели наградата за най-красив автомобил на Heveningham Concours 2023

Mercedes CLK LM спечели наградата за най-красив автомобил на Heveningham Concours 2023 Mercedes CLK LM спечели наградата за най-красив автомобил на Heveningham Concours 2023

Mercedes CLK LM спечели наградата за най-красив автомобил на Heveningham Concours 2023. Това е колекционерски автомобил произведен през 90-те години като проект за участие в 24-часовата надпревара Льо Ман и е един от най-забележителните автомобили, произведени някога от Mercedes-Benz!

Той е върхът на инженерните постижения на марката във високоскоростните състезания.Mercedes CLK LM е задвижван от мощен V8 двигател, който е скрил под предния капак  600 конски сили. Автомобилът е с ръчна скоростна кутия и се отличава с изключителен дизайн на купето. Mercedes CLK LM е рядко  уникално преживяване за всички присъстващи на събитието. Автомобилът е шедьовър на инженерството и дизайна, което не е изненада, че той спечели наградата за най-красив автомобил.

В заключение, Mercedes CLK LM е много желан модел сред колекционерите и ентусиастите на автомобилите, а спечелването на наградата на Heveningham Concours 2023 само подсилва неговият статус като безвременна класика.