fbpx

Любопитно

Mercedes обяви: Проблеми с покривните панели на GLA, GLC, GLE, CLA, C-Class и S-Class

Mercedes обяви: Проблеми с покривните панели на GLA, GLC, GLE, CLA, C-Class и S-Class Mercedes обяви: Проблеми с покривните панели на GLA, GLC, GLE, CLA, C-Class и S-Class

Mercedes обяви отзив за няколко модела, включително GLA, GLC, GLE, CLA, C-Class и S-Class, поради потенциално отделяне на предния покривен панел пред панорамната слънчева покривка.

Причината за отзива се дължи на използването на грешен адхезив по време на предишни ремонти на покривните панели, като не са били спазени необходимите процедури за обработка и нанасяне на праймер.

Първите сигнали за проблема са подадени през 2020 г., а след разследване се установява, че дилърите и външни фирми не са спазвали правилата за ремонт. Отзивът засяга 15 096 автомобила и е обявен на 12 март 2021 г. Междуточен отзив, обхващащ периода от август 2021 г. до ноември 2023 г., показва, че има повече от 24 жалби и 228 искания за гаранционен ремонт. Общо са отзовани 2976 автомобила, произведени за пазара на САЩ от 2014 г. до моделния 2020 г. Въпреки този проблем, не са докладвани инциденти или наранявания. Собствениците на засегнатите автомобили ще бъдат уведомени чрез писмо от 13 февруари 2024 г.

Дилърите са инструктирани да премахнат неправилно залепените панели и да инсталират нови, следвайки правилните процедури за ремонт. Отделно, в статията се споменава за отзива на 63-серийата спортни автомобили, като се обръща внимание на моделите C 63 S E Performance и GLC 63 S E Performance със забележителна мощност от 671 конски сили.