fbpx

Новини

Mercedes-AMG C 63 S E Performance W206 ще може да се поръчва от 7 декември

Mercedes-AMG C 63 S E Performance W206 ще може да се поръчва от 7 декември Mercedes-AMG C 63 S E Performance W206 ще може да се поръчва от 7 декември

Поръчките ще започнат да се приемат от 7 декември, а първите доставки ще стигнат до клиентите през януари 2024 г. - това е по-бързо, отколкото ще го получат в САЩ, но все още изясняваме дали там е по-евтино.В момента, ако искате да закупите W206 петото поколение на Mercedes-Benz C-Class в Америка,

сте ограничени до само три версии - C 300 от $44,850, 4Matic версията от $46,850 и C 43 AMG от почти $60k, новооборудван с MHEV четиривалов 2.0-литров двигател, който генерира 402 конски сили и не много страхотни звуци.

Все още няма вариант за plug-in хибрид, и може би ще трябва да изчакаме излизането на C 63 S E Performance в националните дилърски центрове, което започва през следващата година, ако наистина искаме такъв. Въпреки това Mercedes-AMG не е поставил Северна Америка следваща в реда за "освобождаване на сила на природата". Вместо това тази чест отива на Австралия, която току-що отвори предварителния регистрационен процес и ще види първите единици доставени през януари 2024 г.

Все пак, бъдете готови да се разделите с ръка и крак, защото напълно новият Mercedes-AMG C 63 S E Performance има MRLP (Препоръчителна цена на производителя) от нищо по-малко от 187,900 AUD - което е еквивалент на около $123,270 спрямо текущия обменен курс. Тази базова цитат включва GST (Данък върху стоките и услугите) и приложимите LCTs (Данък върху луксозните автомобили), но не включва всички пътни разходи като "такси за регистрация, акциз, CTP и подобни".

Ако сте съгласни с това и факта, че C 63 S се отклонява от големия V8 в полза на съчетание между скромен четиривалов двигател и електрификация (PHEV), Mercedes-AMG обещава, че новият E Performance модел "е вдъхновен от технологии, прехвърлени директно от Формула 1". Ускорението до 100 км/ч (62 мили в час) отнема 3.4 секунди, но също така автомобилът може да се шофира и като електрическо превозно средство за до 15 км (9.32 мили). Искрено казано, тази стойност е обект на насмешка спрямо модела C 300e, който Mercedes представя като способен да покрие до 116 км (72 мили) само на електрически режим!

Разбира се, някои ще кажат, че компромисът си струва, тъй като C 63 S E разполага с 671 конски сили, напълно променливата AMG Performance 4Matic+ система за задвижване на всички колела, избираем режим Drift, и AMG Real Performance Sound ви прави да забравите, че вече не се състезава с BMW M3 - "реалният звук на горивния двигател се записва чрез сензор за налягане в изпускателната система и се обогатява преди да бъде излъчен в интериора чрез аудио системата за развлечения. Звуковият подпис се модулира също и през външните говорители."

Освен това, автомобилът разполага с първата задна ос със задвижване на всички колела в класа C, AMG-специфичен външен и вътрешен дизайн. Впечатляващите характеристики включват система за околно звучене Burmester 3D, отопляеми и регулируеми предни седалки, 'премиум' Ambient Lighting, интеграция за смартфон и безжично зареждане. Също така, MBUX разполага с разширена реалност за навигация, а пакетът AMG Track Pace предоставя допълнителни възможности за проследяване и оптимизиране на производителността