fbpx

Новини

Ревю на Mercedes-Benz EQE SUV

Ревю на Mercedes-Benz EQE SUV Ревю на Mercedes-Benz EQE SUV

Има нещо утешително, типично за Mercedes-Benz, в името на последната електрическа кола на компанията. Това е SUV версия на Mercedes EQE седана, така че е наименуван EQE SUV - natürlich. Механичната му спецификация е също толкова рационална. Като Mercedes EQE и Mercedes EQS, двойката му е базирана на електрическата архитектура на Mercedes и предлага познато моторно оборудване.

В Обединеното кралство са потвърдени три двойни мотора с четири задвижващи колела, които правят 288 к.с. (EQE 350 4Matic), 402 к.с. (EQE 500 4Matic) и 469 к.с. (AMG EQE 43 4Matic). EQE SUV разполага с щедро дименсионирани отвори на вратите, които позволяват лесен достъп. Дизайнът му не е необичаен с коефициент на съпротивление на въздуха от 0,25 е най-аеродинамичният SUV на Mercedes до днес. Нови елементи за намаляване на съпротивлението на въздуха включват патентовани елементи в задните капачки на колелата и плоска подка с различни регулиращи плочи. Освен стандартния вид, има разбира се два спортни пакета AMG Line, както и широк избор от лети джанти, вариращи от 19 до 22 инча.

Вероятно не е изненада, че EQE SUV е около същата дължина като въглеродния GLE, с дълга колесна база, но значително по-тесен и по-нисък, с размери от 1849 мм и 1686 мм. И не би трябвало да се изненадвате, че кабината е подобна по стил на тази на EQE седана, като повечето материали са подходящо висококачествени на допир, качество и атмосфера. Стандартно получавате 12,3-инчов цифров дисплей на инструментите и 12,8-инчов портретен сензорен екран за информация.