fbpx

Новини

Mercedes EQB предлага по-голям пробег, актуализирана технология и намаление от £2,500 със своя фейслифт за 2024 г.

Mercedes EQB получава увеличен обхват, актуализирана технология и намаление от £2,500 с фейслифта за 2024 г. Mercedes EQB получава увеличен обхват, актуализирана технология и намаление от £2,500 с фейслифта за 2024 г.

Семейният електрически автомобил със седем места от Mercedes предлага до 517 км пробег и започва от £52,800. Mercedes EQB се появи през 2021 г. и все още е един от малкото електрически автомобили със седем места на пазара, но Mercedes вече са решили да го подложи на фейслифт.

Актуализираният EQB включва най-новата си система за информация и развлечение MBUX и значително увеличение на пробега чрез нов модел с по-ниска стойност.

Новият, по-скромен външен вид на EQB не е драстично различен от излизащия модел, въпреки че има нов дизайн на предната решетка, заедно с пълната светлинна лента, и задният фарен каскад също е променен.

 

В интериора EQB вече разполага с най-новото поколение на мерцедесовия волан, заменяйки физическите бутони на стария модел с чувствителни на допир контроли. Лайм-поровата дървесина и подсветената 'мерцедесова шарка' са също нови за EQB. Като освеженият EQA, който също току-що се появи на пазара, EQB получава най-новата система за информация и развлечение MBUX на марката, включваща двойна екранна конфигурация, докато са въведени и нова версия на гласовия асистент на Mercedes и ревизирани системи за помощ при шофирането, като системата за поддържане на празна лента.

Новият модел с предно задвижване наречен EQB 250+, разполага с нова батерия с капацитет от 70,5 kWh и пробег до 517 км. Това е почти 112.65км. повече от предишния базов модел, въпреки че той разполагаше с малко по-малка батерия и двигатели отпред и отзад за задвижване на всички колела, което е все още налично, ако се решите за EQB 350 4MATIC. Все пак, 350 4MATIC използва същата батерия с капацитет от 66,5 kWh, както и в началото, и пробега му от 248 до 255 км е едва малко по-добър от преди.

Електрическият мотор в 250+ произвежда 188 конски сили и 385 Нм въртящ момент, като ускорението от 0-62 мили в час е прилични 8,9 секунди. 350 4MATIC увеличава наличната мощност до 288 конски сили и 520 Нм, намалявайки времето за ускорение от 0-62 мили в час до 6,2 секунди. И двата варианта имат максимална скорост на зареждане от 100 kW и изискват малко над половин час, за да бъдат презаредени от 10 до 80 процента.


Разбира се, уникалната характеристика на EQB, която поддържа привлекателността му в конкурентния сегмент на електрическите SUV-ове, винаги е била възможността за седем места, което е валидно и за модела след актуализацията. Всеки автомобил, продаван в Обединеното кралство, предлага седем места, като го прави конкурентен на Kia EV9, новия Volkswagen ID.Buzz LWB и Tesla Model X, въпреки че последният е наличен само с ляво кормило в Обединеното кралство.

Спецификации и цени за 2024 г. на Mercedes EQB
Актуализираният Mercedes EQB може вече да се поръчва, с цени, започващи от £52,800 - около £2,500 намаление спрямо началната цена от £55,310 на излизащия модел.

EQB 250+ е предлаган в изпълнения Sport Executive, AMG Line Executive и AMG Line Premium. Моделите Sport Executive на ниво влизат с 18-инчови лети джанти, два 10-инчови дисплея, свързаност с Apple CarPlay и Android Auto, отопляеми предни седалки, обратна камера за паркиране, помощ при паркиране и помощ при мъртвия ъгъл.

Изпълнението AMG Line Executive увеличава цената до £55,060 и включва спортен AMG-вдъхновен обтекател, включващ нови предни и задни брони и комплект 19-инчови лети джанти, както и алуминиеви педали, спортни седалки и различен дизайн на волана. AMG Line Premium добавя още £3,000 към цената и възнаграждава с 20-инчови лети джанти, автоматичен климатик, подобрена аудио система, навигация с разширена реалност, 360-градусова камера за паркиране и безжично зареждане на смартфона.

С два мотора EQB 350 4MATIC стартира от £56,810 и е наличен в изпълнения AMG Line Executive, AMG Line Premium и AMG Line Premium Plus. Моделите от най-висок клас се предлагат с лъскави черни 20-инчови AMG джанти и включват хед-ъп дисплей, панорамен стъклен покрив, 12-говорителна аудио система Burmester, контрол с жестове и памет за електрически регулируемите предни седалки, сред другите луксозни функции.