fbpx

Новини

Мерцедес-Бенц EQS SUV - автомобилът на бъдещето

Мерцедес-Бенц EQS SUV - автомобилът на бъдещето Мерцедес-Бенц EQS SUV - автомобилът на бъдещето

Mercedes-Benz EQS SUV ще бъде водещият електрически автомобил на марката, който ще предложи електрическа мощност, която се изравнява със съществуващите модели на горивния двигател на Mercedes.

EQS SUV ще има сходен дизайн с EQS седана, като разликата ще бъде в размера, тъй като SUV версията ще бъде по-голяма. Това означава, че EQS SUV ще предложи повече пространство в купето, както и по-голяма гъвкавост за семействата.

EQS SUV ще бъде базиран на платформата MEA2, която е специално проектирана за електрическите автомобили на Mercedes. Това позволява на марката да интегрира батериите на автомобила по такъв начин, че да се предложи оптимална балансираност на теглото, като същевременно се поддържа висока ефективност на енергийната система.

 

EQS SUV ще има диапазон на един заряд от около 700 км, което ще бъде възможно благодарение на големият батериен пакет, който ще се интегрира в автомобила. Същевременно EQS SUV ще предложи бързо зареждане, като позволява на батерията да се зареди до 80% за по-малко от 30 минути.

EQS SUV ще бъде снабден с последно поколение на MBUX инфотейнмънт системата, която ще предложи широк диапазон от функции и възможности за конективност. Системата ще може да се контролира чрез тъчскрийн дисплеи, гласови команди или дори жестове на потребителя.

EQS SUV ще бъде достъпен в няколко версии, като най-високата от тях вероятно ще бъде AMG EQS 53, който ще бъде снабден с един или два електрически мотора и ще предложи мощност от над 400 к.с.